Солянка з квашеної капусти з грибами – це завжди дуже смачне блюдо як для поста, так і для дієтичного столу. Особливо смачна вона з сухими білими грибами, але можна готувати і з замороженими. Якщо приготувати солянку більш густий, то вона буде відмінним другим блюдом.
Інгредієнти: на 4 порції.
- Квашена капуста – 300 гр.
- Білі гриби заморожені – 100 гр.
- Огірки мариновані – 3 шт.
- Гриби мариновані – 3 ст. л.
- Маслини – 3 ст. л.
- Цибуля ріпчаста – 1 головка
- Морква – 1 шт.
- Томатна паста – 1 ст. л.
- Масло рослинне – 2 ст. л.
- Лимон – за смаком
- Зелень – за смаком
- Сіль – за смаком
- Вода – 1.5 л
Процес приготування:
Рецепт солянки з квашеної капусти з грибами простий у приготуванні! Квашену капусту, адже часто вона буває дуже кислому, добре промийте на друшляку під проточною водою.
Моркву і цибулю почистіть, промийте і наріжте на невеликі шматочки довільної форми.
Розморожені будь-яким способом або замочені сухі білі гриби також наріжте на невеликі шматочки.
На такі ж невеликі шматочки наріжте мариновані огірки, гриби і маслини.
В каструлі для варіння супу розігрійте рослинну олію і протягом 10-15 хвилин потушкуйте в ньому квашену капусту.
Поки капуста гаситься, на сковорідці обсмажте до легкого рум’яного кольору нарізані моркву і цибулю.
До тушкованої капусти перекладіть шматочки маринованого огірка, нарізані мариновані гриби, налийте воду і доведіть до кипіння.
В сковорідку до обсмаженою овочам перекладіть білі гриби і їх трохи обсмажте.
Потім покладіть в сковорідку ложку томатної пасти, долийте трохи води, перемішайте і тушкуйте цю суміш 5 хвилин.
Потім обсмажені з томатною пастою овочі і гриби перекладіть в каструлю до киплячого супу, перемішайте і поваріть солянку на невеликому вогні протягом 10 хвилин. Зніміть пробу і, якщо солянка недостатньо кислий, додайте трохи лимонного соку. Солянці дайте настоятися 20 хвилин під закритою кришкою.
Солянка з квашеної капусти з грибами готова. Можете розливати в порційні тарілки, поклавши в кожну нарізані маслини, свіжу зелень і скибочки лимона і подавати до столу.
Смачного!