Для цієї заготовки годяться тільки молоді кабачки, оскільки у них ще не оформилися насіння, і м’якоть повністю ніжна і практично однорідна. Дуже зручно мати кілька баночок подібної консервації, адже в потрібний момент потрібно лише відкрити кришку і викласти вміст на тарілку – і закуска готова до подачі.
Інгредієнти: на 2 л.
- Кабачки – 2 кг
- Часник – 200 гр.
- Петрушка – 1 пучок
- Масло рослинне – 500 мл
- Оцет столовий 9% – 2 ч. л.
- Сіль – 100 гр.
Процес приготування:
Рецепт смажених кабачків на зиму гранично простий! Кабачки ретельно промиваємо й обсушуємо. Нарізаємо кружальцями товщиною в п’ять-сім міліметрів.
Викладаємо кружечки кабачків шарами в глибоку миску, пересипаючи сіллю. Залишаємо на два-три години, щоб овочі пустили сік. Потім сік зливаємо, але кабачки від солі не промиваємо.
Кабачки обсмажуємо на сковороді, підливаючи олію по необхідності. Домагаємося рум’яної скориночки з обох сторін кожного гуртка.
Обсмажені кружальця складаємо на тарілку і даємо охолонути.
Петрушку промиваємо, обсушуємо і рубаємо ножем.
Часник чистимо і пропускаємо через прес.
У підготовлені сухі чисті банки (ідеально брати банки об’ємом в 500 мл) укладаємо щіпку рубаної зелені петрушки, наливаємо по половині чайної ложки оцту в кожну банку.
Укладаємо в банки обсмажені скибочки кабачків, перекладаючи залишилася рубаною зеленню петрушки і подрібненим часником.
Викладаємо кабачки досить щільно. Вільний простір в банках заливаємо рослинним маслом.
Прикриваємо банки кришками і ставимо стерилізуватися протягом півгодини.
Закочує банки кришками і даємо їм повністю охолонути. Ставимо в прохолодне і темне місце зберігання.
Приємного апетиту!
Гарнір з кабачків Кабачки на зиму Кабачки як грузді