Для цієї заготовки годяться тільки молоді кабачки, оскільки у них ще не оформилися насіння, і м’якоть повністю ніжна і практично однорідна. Дуже зручно мати кілька баночок подібної консервації, адже в потрібний момент потрібно лише відкрити кришку і викласти вміст на тарілку – і закуска готова до подачі.


Інгредієнти: на 2 л.

  • Кабачки – 2 кг
  • Часник – 200 гр.
  • Петрушка – 1 пучок
  • Масло рослинне – 500 мл
  • Оцет столовий 9% – 2 ч. л.
  • Сіль – 100 гр.

Процес приготування:

Рецепт смажених кабачків на зиму гранично простий! Кабачки ретельно промиваємо й обсушуємо. Нарізаємо кружальцями товщиною в п’ять-сім міліметрів.

Викладаємо кружечки кабачків шарами в глибоку миску, пересипаючи сіллю. Залишаємо на два-три години, щоб овочі пустили сік. Потім сік зливаємо, але кабачки від солі не промиваємо.

Кабачки обсмажуємо на сковороді, підливаючи олію по необхідності. Домагаємося рум’яної скориночки з обох сторін кожного гуртка.

Обсмажені кружальця складаємо на тарілку і даємо охолонути.

Петрушку промиваємо, обсушуємо і рубаємо ножем.

Часник чистимо і пропускаємо через прес.

У підготовлені сухі чисті банки (ідеально брати банки об’ємом в 500 мл) укладаємо щіпку рубаної зелені петрушки, наливаємо по половині чайної ложки оцту в кожну банку.

Укладаємо в банки обсмажені скибочки кабачків, перекладаючи залишилася рубаною зеленню петрушки і подрібненим часником.

Викладаємо кабачки досить щільно. Вільний простір в банках заливаємо рослинним маслом.

Прикриваємо банки кришками і ставимо стерилізуватися протягом півгодини.

Закочує банки кришками і даємо їм повністю охолонути. Ставимо в прохолодне і темне місце зберігання.

Приємного апетиту!

Гарнір з кабачків Кабачки на зиму Кабачки як грузді