В нашій родині всі люблять кабачки, і ми постійно експериментуємо з їх приготуванням. Одним з улюблених страв, яку я готую досить часто, є смажені кабачки в панірувальних сухарях. Блюдо виходить з хрусткою і ароматною скоринкою і прекрасно підійде в якості закуски, наприклад, до посиденьок біля телевізора.
Інгредієнти: на 4 порції.
- Кабачки – 1 шт.
- Борошно пшеничне – 2 ст. л.
- Яйце – 1 шт.
- Часник – 1 зуб.
- Масло рослинне – для смаження
- Сухарі панірувальні – 5 ст. л.
- Сіль – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
Процес приготування:
Як приготувати смажені кабачки в панірувальних сухарях? Підготуйте необхідні продукти для закуски з кабачків. Молоді кабачки добре помийте, за бажанням очистіть за допомогою овочечистки. Я кабачки ніколи не чищу. Підготовлені кабачки наріжте на кільця.
Куряче яйце розбийте в миску, додайте сіль і чорний мелений перець, перемішайте з допомогою віночка. Очистіть зубчик часнику від лушпиння і пропустіть його через прес в яєчну масу. Добре перемішайте.
Візьміть невелику тарілку і просійте борошно пшеничне, скориставшись дрібним ситом. Підготовлені кабачки обваляйте в борошні.
Потім кабачки занурте в збиті яйця.
ще одну миску насипте панірувальні сухарі. Обваляйте кабачки в панірувальних сухарях.
Увімкніть плиту. Поставте глибоку сковороду. Добре розігрійте сковороду на середньому вогні. Змастіть невеликою кількістю рослинного масла. Підготовлені кабачки обсмажте з двох боків до золотистої скоринки. На це піде зовсім небагато часу.
Готові кабачки викладіть на тарілку, заздалегідь застелену паперовими рушниками, щоб надлишки олії вбралися. Потім перемістіть на блюдо і подавайте смажені кабачки в панірувальних сухарях з сметанним соусом, прикрасивши свіжою дрібно нарізаною зеленню, попередньо промивши і просушити її.
Приємного апетиту!
Гарнір з кабачків Кабачки з яйцем Кабачки на сніданок Смажені кабачки Страви з кабачків Страви з кабачків на сковороді