Картопля з маслюками смажена на сковороді – ситне і смачне блюдо, яке легко і швидко приготувати. Маслюки з легкістю можна замінити іншими грибами, але краще всього, якщо це будуть лісові гриби. Адже саме вони надають страві приголомшливий грибний аромат і неповторний смак.
Інгредієнти: на 4 порції.
- Маслюки свіжі – 400 гр.
- Часник – 2 зуб.
- Сіль – за смаком
- Масло рослинне – 2 ст. л.
- Перець чилі 0.25 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 головка
- Масло вершкове – 1 ч. л.
- Картопля – 500 гр.
- Перець чорний мелений – 1 щіпка
- Паприка – 1 щіпка
Процес приготування:
Щоб приготувати смажені маслюки з картоплею і цибулею, ставимо сковороду на середній вогонь і трохи розігріваємо, після чого викладаємо вершкове масло і розпускаємо його. Потім викладаємо в нього нарізану півкільцями ріпчасту цибулю і колечка гострого перцю. Обсмажуємо на середньому вогні протягом 5 хвилин.
Картоплю чистимо, промиваємо та нарізаємо тонкою соломкою. Викладаємо картоплю в сковороду, додаємо рослинне масло, перемішуємо і обсмажуємо до м’якості.
Маслюки у нас мариновані, тому промиваємо їх від маринаду і спецій. Якщо маслюки у вас свіжі – необхідно їх почистити і відварити 8-10 хвилин в окропі.
Нарізаємо маслюки невеликими шматочками і додаємо в сковороду до картоплі. Перемішуємо і залишаємо обсмажуватися на 3-5 хвилин.
В кінці приготування в картоплю додаємо пропущений через прес часник, сіль, перець і паприку. Всі інгредієнти добре перемішуємо і знімаємо з вогню.
Готову картоплю з грибами викладаємо на порційні тарілки, прикрашаємо зеленню і подаємо на стіл. Приємного апетиту!
Картопля з маслюками Маслюки, смажені з цибулею Смажені маслюки Як приготувати маслюки - рецепти