Щоб сметанний крем вийшов напевно густим, щільним і відмінно тримав форму, використовують різні загусники. Як загусник можуть використовувати крохмаль, спеціальний кондитерський загусник, вершкове масло, а також желатин або агар-агар. Я хочу поділитися рецептом сметанного крему з використанням агар-агару.


Інгредієнти: на 8 порції.

  • Цукор-пісок – 250 гр.
  • Сметана 20% – 650 гр.
  • Агар-агар – 3 ч. л.
  • Вода – 200 мл

Процес приготування:

Щоб приготувати сметанний крем з агар-агаром для торта, зазначене у рецепті кількість агар-агару викладіть в невелику ємність, додайте необхідну кількість питної води. Кількість питної води звичайно визначається у відповідності з тим, що зазначено на упаковці агар-агару.

Ретельно перемішайте і залиште на деякий час. Час також вказано на упаковці з агар-агаром.

В глибоку ємність викладіть необхідну кількість сметани, а також додайте цукровий пісок. Кількість цукрового піску регулюйте в залежності від власних смакових переваг.

Скориставшись віночком або міксером, ретельно перемішайте крем до однорідного стану і повного зникнення кристалів цукру-піску.

Агар-агар розпустіть на водяній бані, а потім через сито вилийте в отриманий крем.

Сметанний крем ретельно перемішайте до однорідної консистенції.

Після чого помістіть в холодильник приблизно на 30 хвилин. Дайте стабілізуватися крему.

Потім готовий крем зі сметани і агар-агару використовуйте за призначенням. Такий крем чудово буде тримати форму. Я в цей раз використовувала такий крем для приготування улюбленого торта.

Приємного апетиту!

Густий сметанний крем для торта Крем для торта Сметанний крем для торта Сметанний крем з 20% сметани для торта Торти