Існує велика кількість різних рецептів сметанного крему. Я хочу запропонувати рецепт крему приготованого на основі сметани з желатином. Такий крем можна використовувати для прошарку тортів прикраси інших десертів, приготованих як з тіста, так і ягід і фруктів.
Інгредієнти: на 6 порції.
- Сметана 26% – 400 гр.
- Желатин харчовий – 2 ч. л.
- Цукрова пудра – за смаком
- Вода кип’ячена – 60 мл
Процес приготування:
Що ж потрібно для приготування сметанного крему з желатином для торта? Першим ділом необхідну кількість желатину викладіть в глибоку ємність і залийте холодною питною водою, в тій кількості, в якому зазначено на упаковці желатину. Залиште набухати на деякий час. Час зазвичай також вказано на упаковці.
Набряклий желатин розпустіть на водяній бані або в мікрохвильовій печі, або просто на вогні.
Сметану хорошої якості і підвищеної жирності викладіть в глибоку ємність, додайте необхідну кількість цукрового піску або цукрової пудри, кількість цукрової пудри регулюйте в залежності від власних смакових переваг. Скориставшись міксером збийте сметану до пишної густої консистенції, поступово збільшуючи швидкість міксера.
Потім в отриману масу тонкою цівкою влийте розпустилася желатин, продовжуючи збивати міксером на середніх оборотах, поступово збільшуючи швидкість.
Готовий крем помістіть в холодильник для стабілізації та охолодження приблизно на 20 хвилин. Після чого крем використовуйте для прикраси торта або для подачі улюблених десертів.
Насолоджуйтесь улюбленими десертами з охолодженим сметанним кремом!
Густий сметанний крем для торта Крем для вирівнювання і прикраси торта Крем для прикраси торта Крем для торта з желатином Торти