Як на рахунок піци на сніданок? Довго стояти біля плити її не доведеться, адже готувати її будемо експрес-варіантом з лаваша, помідорів, ковбаси, сиру та яєць. Таке блюдо дуже нагадує піцу за складом та зовнішнім виглядом – не відмовляться навіть діти. Після цього поживного багатокомпонентного сніданку почуття голоду не з’явиться ще довго. Подавати сніданок, звичайно, краще саме в гарячому вигляді: начинка виходить соковитою, ароматною, а кірочка хрумка. Чарівне поєднання смаків нікого не залишить байдужим.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Лаваш (тонкий) – 1 шт.
  • Варена ковбаса – 100 гр.
  • Сир Пармезан – 100 гр.
  • Помідори свіжі – 1 шт.
  • Яйце – 4 шт.
  • Цибуля зелена – 0.5 пучків
  • Молоко коров’яче – 30 мл
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Масло рослинне – для смаження

Процес приготування:

Як почати готувати сніданок з лаваша з ковбасою, помідором, сиром і яйцем на сковороді? Готуємо компоненти для сніданку. Ковбасу звільняємо від оболонки і нарізаємо короткою соломкою або кубиками. Твердий сир натираємо на крупній тертці. Яйця розбиваємо в миску, додаємо сіль і чорний мелений перець за смаком, вливаємо молоко. Збовтуємо суміш виделкою до однорідності. Помідори ріжемо на невеликі кубики, пір’я зеленого лука подрібнюємо ножем.

Сковорідку добре змащуємо олією, не забуваючи про бортики. Викладаємо в неї лист лаваша таким чином, щоб краї рівномірно звисали. Руками злегка продавлюємо лаваш, щоб він ліг за формою сковороди.

На дно покладеного лаваша наливаємо третину всього обсягу яєчно-молочної маси. У неї висипаємо нарізану ковбасу, рівномірно розподіляючи шматочки по всьому периметру.

Поверх ковбаси упереміж висипаємо шматочки помідорів і подрібнені пір’я зеленого лука.

Засипаємо начинку шаром тертого сиру. Злегка присипаємо зверху сіллю і чорним меленим перцем.

Звисаючі краї лаваша піднімаємо вгору і закриваємо ними шар сиру. Начинка повинні бути повністю захована лавашем.

Заливаємо поверхня залишилася сумішшю яєць і молока. Закриваємо сковороду кришкою і ставимо на плиту. Смажимо сніданок при низькій температурі протягом семи-десяти хвилин орієнтовно. Яєчна суміш повинна схопитися, а лаваш знизу – помітно зарум’янитися.

Щоб акуратно зняти готовий сніданок зі сковороди, робимо наступне: накриваємо тарілкою сковороду аналогічного діаметру і перевертаємо її разом з лавашем догори дном. Піца опиниться на тарілці рум’яною скоринкою вгору. Посипаємо її січеною зеленню для аромату і подаємо до столу в гарячому вигляді.

Приємного апетиту!

Закуски з лаваша Рулет з лаваша Рулет з лаваша з різними начинками