Якщо в запасі є лаваш, трохи шинки, сиру і яйце, то ламати голову над тим, що приготувати вранці, не доведеться. Це повноцінний набір продуктів для гарячого ситного сніданку. Хрусткі золотисті конвертики з соковитою начинкою припадуть до смаку і дорослим, і дітям. За складом такі конвертики практично є альтернативою звичним бутербродів, але в іншому виконанні. І це все змінює!


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Лаваш (тонкий) – 2 шт.
  • Шинка – 150 гр.
  • Яйце – 1 шт.
  • Сир Пармезан – 100 гр.
  • Кріп – 0.5 пучків
  • Масло рослинне – для смаження
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком

Процес приготування:

Готувати сніданок з лаваша з шинкою, сиром і яйцем на сковороді легко! Сир натираємо на крупній тертці. Сирну стружку відразу висипаємо в миску. Шинку нарізаємо маленькими кубиками і додаємо їх до сиру. Зелень свіжого кропу промиваємо, обсушуємо, подрібнюємо ножем і кладемо в миску до решти інгредієнтів. Перемішуємо всі разом.

Листи лаваша розправляємо на рівній поверхні. Розрізаємо їх ножицями на квадрати або прямокутники. Розмір шматків робимо таким, щоб було зручно завертати начинку. По центру викладаємо потрібну кількість приготовленої суміші з сиру та шинки.

загортаємо Краї лаваша один на одного і формуємо конверт.

Таким чином використовуємо весь лаваш і всю начинку – відразу звертаємо конверти. Залишається їх тільки посмажити.

У невеликій мисці збовтуємо яйце з сіллю і чорним меленим перцем. У приготовлений яєчний кляр вмочаємо заготовки з лаваша. На сковороді розігріваємо рослинне масло і викладаємо в нього підготовлені конвертики в яйці.

Обсмажуємо заготовки по парі хвилин з кожного боку, поки не з’явиться рум’яна кірочка.

Готові конвертики перекладаємо зі сковороди на тарілку. При бажанні можна їх обсушити паперовим рушником, щоб зняти зайве масло після смаження. Подаємо в гарячому вигляді, поки сир зберігає свою розплавлену текстуру.

Приємного апетиту!

Закуски з лаваша Лаваш з начинкою Рулет з лаваша Рулет з лаваша з різними начинками