Хочу поділитися надзвичайно смачним рецептом конвертиків з лаваша з сиром, сиром і зеленню, приготованих на сковороді. Любителі сирних продуктів, неодмінно оцінять ледачі пиріжки. Приготуйте конвертики з собою в поїздку або на пікнік, і ніхто не відрізнить їх від сирних шарувань.


Інгредієнти: на 2 порції.

  • Лаваш – 1 аркуш
  • Сир Пармезан – 100 гр.
  • Яйце – 1 шт.
  • Петрушка – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Сіль – за смаком
  • Масло рослинне – для смаження
  • Сир (м’якого) – 100 гр.
  • Часник – 1 зуб.

Процес приготування:

Що ж потрібно для приготування конвертиків з лаваша з сиром, сиром і зеленню на сковороді? Спершу підготуйте всі інгредієнти в необхідній кількості для приготування конвертиків з лаваша з сиром, сиром і зеленню. Сир можна використовувати будь жирності і текстури. Я використовувала м’який сир. В оригінальному рецепті замість сиру був майонез.

Зубчик часнику очистіть від лушпиння, промийте під водою, а потім пропустіть через прес і додайте в ємність з м’яким сиром.

Ретельно перемішайте до однорідної консистенції. При необхідності посоліть, додайте за смаком чорний мелений перець.

Твердий сир натріть на крупній тертці. Сир можна використовувати будь жирності і текстури. Експериментуйте і шукайте своє ідеальне поєднання смаків. Можна використовувати відразу кілька сортів сиру, так вийде ще смачніше.

Улюблену зелень добре сполосніть під прохолодною проточною водою, а потім струсіть від зайвої вологи і дайте їй обсохнути. Обсушену зелень подрібніть гострим ножем. Я використовувала петрушку. Можна використовувати декілька видів зелені.

Лист лаваша викладіть на чисту робочу поверхню столу. Відступивши трохи від краю, викладіть сирну начинку, рівномірно розподіливши її по всій поверхні за допомогою силіконової пензлика.

Зверху присипте натертим твердим сиром і подрібненою зеленню петрушки.

Лаваш з начинкою розріжте на дві рівні частини, а потім кожну частину поверніть акуратним конвертиком.

В невелику ємність розбийте куряче яйце. Ретельно перемішайте до однорідної консистенції з допомогою віночка або звичайної виделки.

Сковороду поставте на помірний вогонь, добре розігрійте і налийте трохи олії. Викладіть конвертики, попередньо искупав їх яєчної маси, і обсмажте до апетитної хрусткої скоринки з усіх боків. Готові конвертики з лаваша з сиром, сиром і зеленню подавайте на стіл.

Отримуйте насолоду від хрусткою закуски зовні тягнеться з сирною начинкою!

Закуски з лаваша Конвертики з лаваша Рулет з лаваша