Заготівля грибів холодним способом увазі засолку сирих продуктів. Завдяки такому процесу приготування гриби виходять хрусткими і міцними. Закуску послужить прекрасним доповненням до основних гарячих страв.
Інгредієнти: на 0.5 л.
- Опеньки свіжі – 1 кг
- Сіль – 2 ч. л.
- Лавровий лист – 3 шт.
- Перець чорний горошок – 6 шт.
- Листя чорної смородини – 6 шт.
Процес приготування:
Готувати солені опята холодним способом просто! Вибираємо зручну глибоку ємність для соління, на дно якої викладаємо частину спецій: перець, лавровий лист і смородиновий.
Гриби слід заздалегідь підготувати до соління. Їх слід ретельно перебрати, перевірити на наявність червивости, промити, а потім залити водою на 5-6 годин.
Тільки після такої процедури частина грибів викладаємо в нашу ємність. Зверху слід посипати сіллю, додати ще трохи спецій.
Повторюємо шар. Знову викладаємо гриби, солимо й додаємо спеції.
Накриваємо вміст серветкою, придавлюємо тарілкою і закріплюємо будь-яким вантажем. Можна використати банку з водою. Залишаємо заготовку в такому положенні на тиждень.
Через тиждень зливаємо розсіл, за смаком додаємо солі і спецій, встановлюємо прес ще на два дні. Після чого солені опята готові! Можна пробувати перекладати або на зберігання в банки.
Гриби на зиму Опеньки на зиму Солені опята Солоні гриби на зиму Як приготувати опеньки - рецепти