Заготівля грибів холодним способом увазі засолку сирих продуктів. Завдяки такому процесу приготування гриби виходять хрусткими і міцними. Закуску послужить прекрасним доповненням до основних гарячих страв.


Інгредієнти: на 0.5 л.

  • Опеньки свіжі – 1 кг
  • Сіль – 2 ч. л.
  • Лавровий лист – 3 шт.
  • Перець чорний горошок – 6 шт.
  • Листя чорної смородини – 6 шт.

Процес приготування:

Готувати солені опята холодним способом просто! Вибираємо зручну глибоку ємність для соління, на дно якої викладаємо частину спецій: перець, лавровий лист і смородиновий.

Гриби слід заздалегідь підготувати до соління. Їх слід ретельно перебрати, перевірити на наявність червивости, промити, а потім залити водою на 5-6 годин.

Тільки після такої процедури частина грибів викладаємо в нашу ємність. Зверху слід посипати сіллю, додати ще трохи спецій.

Повторюємо шар. Знову викладаємо гриби, солимо й додаємо спеції.

Накриваємо вміст серветкою, придавлюємо тарілкою і закріплюємо будь-яким вантажем. Можна використати банку з водою. Залишаємо заготовку в такому положенні на тиждень.

Через тиждень зливаємо розсіл, за смаком додаємо солі і спецій, встановлюємо прес ще на два дні. Після чого солені опята готові! Можна пробувати перекладати або на зберігання в банки.

Гриби на зиму Опеньки на зиму Солені опята Солоні гриби на зиму Як приготувати опеньки - рецепти