Ароматна грибна закуска з мінімального набору інгредієнтів готується просто. Впорається навіть початківець кулінар і часу-то все піде на приготування – 30 хвилин.


Інгредієнти: на 0.5 л.

  • Опеньки свіжі – 500 гр.
  • Цибуля червоний – 1 головка
  • Сметана 26% – 500 гр.
  • Масло вершкове – 40 гр.
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Кріп – 1 пучок

Процес приготування:

Готувати опеньки тушковані в сметані просто! Опеньки переберіть, очистіть, обріжте кінчик ніжки і гарненько вимийте. Покладіть їх у розігріту сковороду і пасеруйте 5 хвилин без олії на невеликому вогні, прикривши кришкою. Зніміть кришку і пару хвилин обсмажуйте для видалення вологи.

Цибулину очистіть, сполосніть і наріжте дрібним кубиком.

Додайте гриби масло, викладіть цибулю, всипте приправи і інтенсивно перемішати. Обсмажуйте інгредієнти 5 хвилини.

Введіть в блюдо сметану, розмішати і закип’ятити. Варіть 3 хвилини на малому вогні. Вимкніть вогонь, всипте промитий і дрібно порубаний кріп і накрийте кришкою на пару хвилин.

Приємного апетиту!

Як приготувати опеньки - рецепти