Пишні домашні булочки можна приготувати на молоці без використання дріжджів. Ласощі порадує близьких і гостей ніжним смаком і яскравим зовнішнім виглядом. Подавайте десерт до чаю.


Інгредієнти: на 3 порції.

  • Борошно пшеничне – 450 – 500 гр.
  • Молоко коров’яче – 1 склянка
  • Яйце – 2 шт.
  • Цукор-пісок – 150 гр.
  • Масло вершкове – 60 гр.
  • Розпушувач тіста – 1 пакет

Процес приготування:

Приступимо до приготування булочок без дріжджів на молоці. Спочатку просіваємо борошно з розпушувачем через дрібне сито.

Додаємо в суху суміш молоко, одне яйце і розтоплене вершкове масло. Ретельно вимішуємо масу до утворення однорідного кома.

Готове тісто ділимо на 12 однакових шматочків, потім ліпимо з них гладкі кульки.

Кожен шар розгортаємо в тонкий пласт тіста. Обмазуємо поверхню залишилися збитим яйцем.

Посипаємо обмащений площа цукром і скручуємо продукт в трубочку.

Трубочки з начинкою складаємо навпіл. Робимо глибокий надріз уздовж кожної заготовки.

Руками акуратно розправляємо розрізані частини, утворюючи красиву форму.

Викладаємо заготовки на деко з пергаментом. Випікаємо ласощі 20 хвилин при температурі 180 градусів.

Готовим плюшок даємо трохи охолонути і подаємо їх до столу з чашкою гарячого чаю. Приємного апетиту!

Плюшки