Брусниця, як і журавлина, ягода досить кисла, але вона чудово підходить для солодкої начинки домашньої випічки до чаю. Тісто для такої випічки можна замісити і здобне, і дріжджове, і пісочне, як вам більше до смаку. Вам пропонується в цьому рецепті швидко приготувати запашний солодкий пиріг з брусницею на пісочному тісті. Інгредієнти для нього прості і доступні, а брусниця може бути, як свіжої, так і замороженою.
Інгредієнти: на 8 порції.
- Борошно – 2 склянки
- Маргарин вершковий – 150 гр.
- Сода харчова – 1 ч. л.
- Цукор-пісок – 1 склянка
- Брусниця – 200 гр.
Процес приготування:
Готувати солодкий пиріг з брусницею просто! Підготуйте всі інгредієнти для солодкого пирога, щоб все було під рукою. Відразу увімкніть духовку для розігріву до 200°С і дістаньте з морозилки брусницю, щоб розморозилася.
В посуд для замішування тіста подрібніть на крупну тертку шматок маргарину.
Соду погасите столовим оцтом і додайте її до натертому маргарину. Насипте так само ¾ склянки цукру. Для любителів солодкого цукру в тісто можна додати більше.
Потім до цих інгредієнтів насипте через сито склянку борошна. Перетріть Руками маргарин з борошном до стану дрібної крихти.
Форму для випічки змастіть невеликою кількістю масла. Дві третини замішаного тіста щільно і рівним шаром укладіть у форму, сформувавши по краю невисокі бортики.
З розмороженої брусниці злийте весь сік, потім насипте до неї інший цукор і перемішайте.
Потім брусницю рівномірно викладіть поверх тесту.
Брусницю зверху засипте решті крихтою.
Випікайте пиріг в розігрітій духовці протягом 30 хвилин і до легкого золотистого кольору.
Солодкий пиріг з брусницею готовий. Його трохи остудіть, акуратно вийміть з форми і можете подавати до столу.
Вдалою і смачною выпечки!