Якщо ви не любите кисло-солодкі соуси, спробуйте приготувати цей рецепт. Незважаючи на цікавий смак, таке доповнення відмінно поєднується з м’ясом. Інгредієнти, які використовуються в цьому рецепті, можна знайти в будь-якому магазині, а приготування займе менше двох годин.
Інгредієнти: на 0.8 л.
- Цукор-пісок – 500 гр.
- Смородина червона – 1 кг
- Оцет столовий 9% – 0.5 склянки
- Гвоздика – 1 ч. л.
- Кориця мелена – 1 ч. л.
- Імбир – за смаком
- Сіль – за смаком
Процес приготування:
Готувати солодкий соус з червоної смородини легко! Після покупки вам не стоїть на протязі довгого часу зберігати смородину в теплому місці. Це може сприяти початку бродіння. Тому приступайте до приготування відразу після покупки ягід. Для початку нам необхідно перебрати червону смородину. Видаліть всі зіпсовані ягоди, а також сміття, який міг загубитися серед плодів. Пересипте смородину у велику миску або каструлю. Залийте їх водою і залиште приблизно на 30 хвилин. Після цього промийте ягоди кілька разів. Перемістіть їх у друшляк, щоб зі смородини скла основна частина рідини. Розстеліть на столі паперові рушники. Розташуйте на них ягоди і залиште їх обсихати. Для соусу потрібно використовувати виключно чисті і сухі ягоди.
Смородину необхідно подрібнити. Ви можете зробити це вручну з допомогою товкачика або скористатися блендером. Щоб заощадити свій час, ми оберемо другий варіант. Подрібнені ягоди нам необхідно протерти. Для цього можна використовувати сито. Якщо його не виявиться під рукою, замініть сито дрібним друшляком. Однак якщо ви потрете ягоди через сито, консистенція соусу вийде набагато ніжніше. Відіжміть через марлю соус і макуху, а після змішайте їх між собою.
Для приготування соусу не рекомендується використовувати алюмінієвий посуд, так як через неї можуть утворюватися шкідливі речовини. Перемістіть ягоди смородини в будь-який посуд. Наприклад, сковороду або каструлю. Поставте каструлю на невеликий вогонь. Дочекайтеся, коли соус почне булькати, і зменшіть вогонь до самого мінімуму. Якщо ж соус почне кипіти, вам доведеться викинути продукт і почати приготування з самого початку. Починаємо поступово додавати цукор. Зробіть це в кілька етапів. Постійно перемішуйте соус, щоб він розчинився. Додайте мелену гвоздику і корицю, щіпку солі і трохи імбиру. Ще раз розмішайте соус. Останнім інгредієнтом стане оцет. Залийте його на сковороду і перемішайте. Поваріть соус ще протягом 5 хвилин. Якщо ви захочете надати соусу гостроти, додайте перець чилі.
Приступаємо до стерилізації банок. Промийте їх у теплій воді, використовуючи харчову соду або звичайний миючий засіб. Обшпарте кришки окропом. Подальша стерилізація буде проводитися за допомогою пари. Наповніть чайник водою. Поставте його на великий вогонь. Коли вода закипить, додайте на носику чайника банку таким чином, щоб її наповнював пар. У такому положенні банку потрібно потримати приблизно 5 хвилин. Потім перенесіть її на рушник. Залиште банки обсихати.
Перед тим, як наповнити банки соусом, ви можете його процідити. Розлийте готовий соус в ємності. Закрутіть кришку. Слідкуйте за тим, щоб на поверхні банки не з’явилися тріщини. Переверніть банки і поставте їх на рушник. Залиште соус остигати. Після цього перенесіть його в прохолодне місце. Наприклад, у холодильник.
Солодкий соус до м’яса готовий. Ви можете не боятися такого незвичайного поєднання. Соус відмінно доповнить будь-яке м’ясо, розкриваючи його смак. Насолоджуйтеся.
Соус з червоної смородини Соус з червоної смородини до м'яса Червона смородина на зиму