Якщо ви не знаєте, який соус одночасно підійде до свинини, курки, яловичини та баранини, цей рецепт точно гідний вашої уваги. Він точно здивує вас своїм смаком. Цей рецепт перевірений неодноразово, тому ви можете готувати його зі спокійною душею.


Інгредієнти: на 3 порції.

  • Цукор-пісок – 1 кг
  • Смородина червона – 2 кг
  • Оцет столовий 9% – 1 склянка
  • Гвоздика – 2 ч. л.
  • Кориця – 1 ч. л.
  • Перець чорний мелений – 1 ч. л.
  • Перець запашний – 1 ч. л.

Процес приготування:

Готувати незрівнянний соус з червоної смородини до м’яса легко! Для початку нам доведеться уважно перебрати ягоди червоної смородини. Пересипте їх у великий таз або каструлю. Приберіть всі зіпсовані та пошкоджені плоди. Їх не варто використовувати для приготування соусу. Залийте ягоди холодною водою. На її поверхню спливе сміття, який міг залишитися серед ягід. З допомогою шматочка тканини приберіть його. Так ви значно заощадите свій час. Після цього поміняйте воду і залиште смородину на 20-25 хвилин. Коли час вийде, промийте ягоди кілька разів. Розстеліть на столі звичайний кухонний рушник або паперові рушники. Викладіть на них ягоди. Рушник вбере в себе всю зайву вологу.

Тепер нам необхідно подрібнити червону смородину. Для цього ви можете використовувати м’ясорубку або блендер. Після цього протріть подрібнені ягоди. Скористайтеся ситом або дрібним друшляком. За допомогою марлі відіжміть сік і макуха. Змішайте їх між собою.

Перемістіть ягоди на сковороду. Перенесіть її на невеликий вогонь. Дочекайтеся, коли ягоди почнуть булькати. Після цього зменшіть вогонь до самого мінімуму. Якщо ж ягоди почне кипіти, вам доведеться викинути продукт і почати приготування з самого початку. Після цього починайте додавати цукор. Найкраще робити це поступово, невеликими порціями. Постійно перемішуйте ягоди, щоб цукровий пісок швидко розчинився. Потім додайте до соусу мелену гвоздику і корицю. Добре розмішайте ягоди. Потім насипте на сковороду чорний мелений перець запашний і чорний перець. Останнім інгредієнтом стане оцет. Ще раз перемішайте і варіть соус його протягом 5 хвилин.

Переходимо до стерилізації банок. Промийте банки в теплій воді з харчовою содою або миючим засобом. Наповніть каструлю невеликою кількістю холодної води. Перенесіть її на вогонь. Коли вода закипить, обшпарте окропом банки і кришки. Подальшу стерилізацію будемо проводити за допомогою пари. Наповніть водою чайник і перенесіть його на плиту. Коли вода закипить, покладіть банку на носику чайника таким чином, щоб її наповнював пар. Протримаєте її в такому положенні приблизно 2-3 хвилини. Після цього перенесіть банку на рушник і залиште її обсихати. Якщо на вашій кухні не виявиться чайника, скористайтесь каструлею.

Перед тим, як переливати соус в банки, ви можете його процідити. Тоді він буде без шматочків ягід. Для цього ви можете використовувати сито або марлю. Перемістіть соус в банки. Закрутіть кришку. Слідкуйте за тим, щоб на склі не з’явилися тріщина. Якщо ж таке станеться, поміняйте банку. Переверніть її і поставте на рушник, який необхідно заздалегідь розстелити на столі. Залиште соус в такому положенні, щоб він повністю охолов.

Соус з червоної смородини готовий. Він відмінно поєднується з м’ясом. Таке доповнення до страви зможе здивувати будь-якого гостя. В результаті ви отримуєте незвичайне поєднання. Таке блюдо нагадає вам смак Різдва і перенесе в період цього світлого і прекрасного свята. Приступайте до його приготування прямо зараз!

Соус з червоної смородини до м'яса Червона смородина на зиму