Бутерброди з шматочками філе малосоленой горбуші – улюблена закуска на будь-якому столі. Підготувати і засолити рибу можна самостійно. Так як ця риба не досить жирна, в засолюванні буде використано соняшникову олію.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Філе горбуші – 500 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 150 гр.
  • Лавровий лист – 1 – 2 шт.
  • Масло соняшникова – 100 гр.
  • Вода – 800 гр.
  • Сіль – 3 ст. л.
  • Перець чорний горошок – 4 шт.
  • Цукор-пісок – 0,5 ч. л.
  • Лимонний сік – 1 – 2 ст. л.

Процес приготування:

Як почати готувати солону горбушу в олії з цибулею? У воді розчиніть сіль і цукор, додайте спеції і покладіть в розсіл філе горбуші. Залиште рибу на 2-3 години.

Через покладений час зріжте філе з шкірки і наріжте його на більш дрібні шматки. Цибулю очистіть від лушпиння, наріжте його кільцями.

Для маринування скористайтесь глибокої керамічної або скляної ємністю. Складіть в неї рибу і цибулю, залийте їх лимонним соком і олією. Поставте форму в холодильник на 2 години.


Подавайте горбушу на стіл із зеленню або зробіть з неї бутерброди.

Приємного апетиту!

Страви з риби