Бутерброди з шматочками філе малосоленой горбуші – улюблена закуска на будь-якому столі. Підготувати і засолити рибу можна самостійно. Так як ця риба не досить жирна, в засолюванні буде використано соняшникову олію.
Інгредієнти: на 6 порції.
- Філе горбуші – 500 гр.
- Цибуля ріпчаста – 150 гр.
- Лавровий лист – 1 – 2 шт.
- Масло соняшникова – 100 гр.
- Вода – 800 гр.
- Сіль – 3 ст. л.
- Перець чорний горошок – 4 шт.
- Цукор-пісок – 0,5 ч. л.
- Лимонний сік – 1 – 2 ст. л.
Процес приготування:
Як почати готувати солону горбушу в олії з цибулею? У воді розчиніть сіль і цукор, додайте спеції і покладіть в розсіл філе горбуші. Залиште рибу на 2-3 години.
Через покладений час зріжте філе з шкірки і наріжте його на більш дрібні шматки. Цибулю очистіть від лушпиння, наріжте його кільцями.
Для маринування скористайтесь глибокої керамічної або скляної ємністю. Складіть в неї рибу і цибулю, залийте їх лимонним соком і олією. Поставте форму в холодильник на 2 години.
Подавайте горбушу на стіл із зеленню або зробіть з неї бутерброди.
Приємного апетиту!
Страви з риби