З великим задоволенням хочу поділитися швидким та простим рецептом надзвичайно смачною і ароматною скумбрії, приготовленої в розсолі на 2 години. Рибка виходить ніжною, в міру солоною.
Інгредієнти: на 8 порції.
- Скумбрія – 3 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 головка
- Вода – 1 л
- Сіль – 100 гр.
- Лавровий лист – 3 шт.
- Гірчиця французька – 1 ч. л.
Процес приготування:
Для того щоб приготувати солону скумбрію в розсолі за 2 години, спершу підготуйте всі необхідні інгредієнти для засолювання скумбрії. Ріпчасту цибулю очистіть від лушпиння і сполосніть під проточною водою.
Очищений ріпчасту цибулю наріжте на 4 частини. Приготуйте маринад. У каструлю додайте сіль, суху гірчицю зернами, нарізану ріпчасту цибулю і лавровий лист.
Залийте холодною водою. Поставте на помірний вогонь і доведіть до кипіння. Прокип’ятіть буквально пару хвилин і зніміть з вогню. Повністю остудіть.
Тим часом свіжоморожену скумбрію очистити від плавників і голови, акуратно видаліть нутрощі і плівочки. Підготовлену скумбрію промийте під проточною водою, а потім обсушити паперовими рушниками і наріжте на невеликі шматочки однакового розміру.
В охолоджений розсіл викладіть нарізані шматочки скумбрії, закрийте кришкою і поставте на 2 години в холодильник.
Після закінчення часу злити розсіл, витягніть скумбрію і обсушити паперовими рушниками.
Апетитну рибку викладіть на тарілку і подавайте на стіл.
Насолоджуйтеся ароматною закускою!
Засолювання риби Страви з риби