З великим задоволенням хочу поділитися швидким та простим рецептом надзвичайно смачною і ароматною скумбрії, приготовленої в розсолі на 2 години. Рибка виходить ніжною, в міру солоною.


Інгредієнти: на 8 порції.

  • Скумбрія – 3 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 головка
  • Вода – 1 л
  • Сіль – 100 гр.
  • Лавровий лист – 3 шт.
  • Гірчиця французька – 1 ч. л.

Процес приготування:

Для того щоб приготувати солону скумбрію в розсолі за 2 години, спершу підготуйте всі необхідні інгредієнти для засолювання скумбрії. Ріпчасту цибулю очистіть від лушпиння і сполосніть під проточною водою.

Очищений ріпчасту цибулю наріжте на 4 частини. Приготуйте маринад. У каструлю додайте сіль, суху гірчицю зернами, нарізану ріпчасту цибулю і лавровий лист.

Залийте холодною водою. Поставте на помірний вогонь і доведіть до кипіння. Прокип’ятіть буквально пару хвилин і зніміть з вогню. Повністю остудіть.

Тим часом свіжоморожену скумбрію очистити від плавників і голови, акуратно видаліть нутрощі і плівочки. Підготовлену скумбрію промийте під проточною водою, а потім обсушити паперовими рушниками і наріжте на невеликі шматочки однакового розміру.

В охолоджений розсіл викладіть нарізані шматочки скумбрії, закрийте кришкою і поставте на 2 години в холодильник.

Після закінчення часу злити розсіл, витягніть скумбрію і обсушити паперовими рушниками.

Апетитну рибку викладіть на тарілку і подавайте на стіл.

Насолоджуйтеся ароматною закускою!

Засолювання риби Страви з риби