Один з найпростіших способів приготування слабосоленої форелі – соління в розсолі. Риба виходить м’якою, пряної і соковитою. Філе форелі можна викладати на багет, змащений вершковим маслом, або додавати в салати і рулети.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Форель – 0,7 кг
  • Вода – 1 л
  • Сіль – 2 ст. л.
  • Цукор-пісок – 1 ст. л.
  • Перець чорний мелений – 0.25 ч. л.

Процес приготування:

Як засолити форель в розсолі? Форель помийте, очистіть від луски і обробити.

закип’ятіть Воду, додайте сіль, цукор і мелений перець.

Варіть до тих пір, поки цукор і сіль повністю не розчиниться. Потім остудіть розсіл.

Тушку форелі розріжте на кілька шматків.

Шматки форелі складіть у ємність, залийте охолодженим розсолом і залиште на добу в холодному місці.

Слабосолону сьомгу можна подавати на стіл із зеленню або робити з неї бутерброди.

Приємного апетиту!

Засолювання риби Солона форель Як засолити форель в розсолі Як засолити форель шматочками Як засолити червону рибу в домашніх умовах