Сьогодні хочу поділитися чудовим рецептом солоної скумбрії, приготовленої в цибулинні. Закуска виходить красивою, апетитною і ситної. Чудовий варіант холодної закуски для святкового застілля.
Інгредієнти: на 4 порції.
- Скумбрія – 1 шт.
- Цукор-пісок – 1,5 ст. л.
- Вода – 500 мл
- Перець духмяний горошок – 2 шт.
- Перець чорний горошок – 6 шт.
- Сіль велика – 2 ст. л.
- Лавровий лист – 2 шт.
- Чай чорний – 1,5 ч. л.
- цибулиння – за смаком
- Цибуля ріпчаста – 0,5 шт.
- Коріандр – 1 ч. л.
Процес приготування:
Готувати солону скумбрію в цибулинні у домашніх умовах легко! Приготуйте маринад. У каструлю налийте необхідну кількість холодної води. Поставте на помірний вогонь і доведіть до кипіння. Потім додайте цукровий пісок, сіль і чорний чай. Прокип’ятіть пару хвилин і зніміть з вогню.
Потім додайте лушпиння цибулі, чорний перець горошком, запашний перець, зерна коріандру і лавровий лист.
Ріпчасту цибулю очистіть від лушпиння, відріжте половину. Половину цибулини розріжте навпіл і покладіть в маринад. Поставте на помірний вогонь і доведіть до кипіння. Прокип’ятіть 5-7 хвилин і зніміть з вогню. Повністю остудіть під закритою кришкою.
Охолоджений маринад процідіть через дрібне сито.
Потім свіжоморожену скумбрію очистити від плавників і голови, акуратно видаліть нутрощі і плівочки.
Підготовлену скумбрію промийте під проточною водою, а потім обсушити паперовими рушниками і наріжте на невеликі шматочки однакового розміру.
Підготуйте ємність і викладіть в неї нарізані шматочки скумбрії. Зверху залийте процідженим маринадом.
Прикрийте тарілкою і поставте на добу в холодильник.
Після закінчення часу, вийміть скумбрію з розсолу і обсушити паперовими рушниками, викладіть на тарілку і подавайте на стіл, прикрасивши зеленню.
Приємного апетиту!
Засолювання риби Страви з риби