Сьогодні я хочу поділитися рецептом солоних груздів холодним способом. Грузді являють собою високопоживні м’ясисті гриби, багаті легкозасвоюваними компонентами і вітамінами. У відвареному вигляді грузді успішно можуть бути використані в дієтичному харчуванні в якості заміни м’яса або риби.
Інгредієнти: на 3 л.
- Грузді білі – 5 кг
- Перець чорний горошок – за смаком
- Сіль велика – 1 ст.
- Лавровий лист – 4 шт.
- Листя чорної смородини – за смаком
- Насіння кропу – за смаком
- Для розсолу: –
- Вода – 1 л
- Сіль велика – 3 ст. л.
Процес приготування:
Готувати солоні грузді холодним способом просто! Добре переберіть грузді, очистіть і промийте їх у холодній проточній воді. Підготовлені грузді викладіть у відро, залийте холодною водою. Зверху додайте вантаж і залиште на три доби. Щоб позбутися гіркоти, міняйте воду щодня вранці і ввечері.
Після закінчення часу злийте воду.
Підготуйте відро, в якому будете солити грузді. Грузді викладіть на дно відра, зверху пересипавши крупною сіллю.
Чергуючи шари, заповніть відро, поки не закінчаться всі грузді.
Грузді накрийте тарілкою меншою за розміром, зверху поставте важкий вантаж. Я взяла трилітрову банку з яблучним соком. Відро з груздями помістіть в прохолодне місце і залиште приблизно на дві доби. Зверху прикрийте кухонним рушником.
За цей час виділиться сік, і розтануть гранули кам’яної солі. Грузді будуть солитись в отриманому розсолі. Підготуйте банки, вимийте і стерилізуйте їх в духовій шафі, в мікрохвильовій печі або на водяній бані. Кришки обдайте окропом.
Стерильні банки заповніть на третину висоти.
Потім викладіть лавровий лист, кілька штучок чорного перцю горошком і насіння кропу.
Банки повністю заповніть, зверху викладіть лавровий лист, кілька штучок чорного перцю горошком і насіння кропу.
Приготуйте розсіл. У каструлі з’єднайте необхідну кількість питної води та кам’яної солі, ретельно перемішайте до повного розчинення кристалів. Потім залийте банки з груздями.
Листя чорної смородини промийте і викладіть поверх грибів.
Банки добре закрийте капроновими кришками і поставте в холодильник.
Солоні грузді холодним способом будуть готові через 30-40 днів.
Хрусткі грузді подавайте на стіл, присмачивши нерафінованою соняшниковою олією.
Приємного апетиту!
Білі грузді на зиму Гриби на зиму Солоні білі грузді Як приготувати грузді - рецепти