Якщо у вас з’явилося раптове бажання приготувати щось незвичайне, зверніть свою увагу на цей рецепт. Поєднання інгредієнтів в ньому може здивувати будь-кого. Проте в результаті ви отримуєте дуже незвичайну, але смачну закуску, яка точно зможе вас приємно здивувати.
Інгредієнти: на 4 л.
- Кавун – 2 кг
- Перець чорний горошок – за смаком
- Сіль – 70 гр.
- Вода – 1 л.
- Лавровий лист – за смаком
Процес приготування:
Рецепт солоних арбузов в банках холодним способом на зиму простий у приготуванні! Обов’язково відповідально поставтеся до вибору кавуна. Для закачування краще всього використовувати стиглий продукт. Перед тим, як купувати кавун, візьміть його в руки і хлопніть долонею по боці. Від стиглого плоду ви відчуєте іншою рукою віддачу. Для початку нам необхідно ретельно обробити наш кавун. Для цього просто покладіть його в раковину і включіть теплу воду. Промивати його потрібно з милом або харчовою содою. Повторіть цей крок кілька разів, щоб прибрати всі забруднення і всіх мікробів з поверхні кавуна. Після цього перенесіть його на паперові рушники, які потрібно розстелити на столі. Вони вберуть в себе всю зайву рідину, яка знаходиться на кавуні.
Коли кавун буде повністю сухим, наріжте його невеликими шматочками. Шматочки повинні вільно проходити всередину банки. Якщо ви хочете, можете зрізати з нього шкірку або її зелену частину. Готові кавунові часточки відкладіть.
Приступаємо до обробки банок, в яких будуть зберігатися наші кавуни. Спочатку добре вимиваємо їх, використовуючи для цього харчову соду. Після цього налийте в банку воду, висота якої повинна складати приблизно 2 сантиметри. Поставте банку в мікрохвильову піч на 4-5 хвилин. Коли час вийде, дістаньте звідти ємність, злийте воду і поставте її на кухонний рушник, який заздалегідь необхідно розстелити на столі. Кришки для банок покладіть в невелику миску. Залийте їх холодною водою. Поставте посуд у мікрохвильовку також на 4-5 хвилин. Після цього викладіть кришки поряд з банками. Ви також можете вибрати інший спосіб стерилізації. Для нього нам знадобиться чайник або звичайна каструля. Вам доведеться розташувати банку таким чином, щоб її наповнював пар. Тримати банку у такому положенні необхідно протягом 2-3 хвилин.
Коли банки повністю висохнуть, розкладіть по ним кавунові часточки, лаврові листи і горошини перцю. У каструлю налийте холодну воду. Поставте посуд на вогонь. Коли вода закипить, додайте в неї сіль. Добре розмішайте розсіл, щоб всі кристали швидко розчинилися. Проваріть ще протягом 2-3 хвилин. Після цього зніміть каструлю з плити. Залиште розсіл остигати. Коли він стане холодним, процідіть його. Для цього скористайтесь ситом або простий марлею. Залийте кавунові часточки розсолом і накрийте кришкою. Залиште їх на кухні бродити.
Нам необхідно дочекатися закінчення процесу бродіння. Коли це станеться, закрутіть кришку. Дуже важливо простежити за тим, щоб на поверхні банок не з’явилися які-небудь ушкодження, наприклад, тріщини. Якщо ж у вас станеться така неприємна ситуація, вам доведеться швидко замінити використовувану ємність. Коли ви закрутіть всі кришки, вам потрібно буде перенести банки в холодне місце. Ним може стати балкон або ваша комора. Якщо ж розміри вашого холодильника дозволяють розмістити там банки, залиште їх у ньому.
Солоні кавуни готові. Спосіб їх приготування максимально простий. Вам не доведеться витрачати на нього багато свого вільного часу і сил. Незважаючи на це, отриманий результат вас дуже приємно здивує. Починайте готувати!
Кавун без стерилізації в банках на зиму Кавун в банках без оцту на зиму Консервований кавун в банках на зиму Як закрити кавун в банках на зиму Як засолити кавун шматочками в банку на зиму