Як приємно похрумтіти взимку підкоченими власними руками огірками, за смаком схожими на бочкові. Міцні і солоні, вони відмінно підійдуть закуска до будь-якого приводу. Цей перевірений і надійний рецепт смачної засолювання з часником і приправами методом гарячої заливки оцінять навіть ті господині, у яких є свої улюблені рецепти закаток огірків.
Інгредієнти: на 10 л.
- Огірки – 5 кг
- Сіль велика – 7 ст. л.
- Часник – 2 шт.
- Вода – 5 л
- Листя хрону – 6 шт.
- Кріп – 6 шт.
Процес приготування:
Рецепт приготування солоних огірків домашні на зиму смачний! Спочатку огірки перекладіть в миску, налийте в них холодну воду і добре промийте за допомогою щітки. Воду злийте і знову промийте огірки, складіть знову в таз, наберіть свіжу воду і залиште на 1 годину.
Часник очистіть і промийте, розділіть кожен зубчик на 3 частини.
Листя хрону і кріп добре помийте.
На дно великої каструлі покладіть 3-4 листків хрону, 4 гілки кропу з парасольками.
У огірків обріжте хвостики і перекладіть в каструлю. Часник висипайте туди ж.
Зверху покладіть решті хрін і кріп.
В холодну воду додайте сіль і дуже швидко розмішайте. Залийте розсолом огірки. Зверху на огірки покладіть тарілку і поставте вантаж (можна використовувати наповнену водою банку).
Залиште огірки для засолювання на 72 години в кімнаті.
Огірки вийміть з розсолу і добре промийте. Укладіть у стерильні банки досить щільно один до одного.
Розсіл процідіть через дрібне сито. Огірки залийте окропом на 15 хвилин.
Розсіл, в якому огірки стояли раніше прокип’ятіть і процідіть.
Воду з огірків злийте і залийте розсіл. Закупорьте банки кришками.
Засолювання огірків без оцту на зиму Засолювання огірків без стерилізації на зиму Засолювання огірків в 3-х літрових банках на зиму Консервовані огірки в 3-х літрових банках на зиму Розсіл для засолювання огірків на 1 літр на зиму Солоні огірки на зиму Хрусткі солоні огірки під закатку на зиму