Я завжди думала, що бочкові огірки можна приготувати тільки у бабусі в селі в дубовій бочці. Але одного разу знайшла рецепт огірків як діжкові під капронову кришку і вирішила приготувати, чесно сказати, на такий чудовий результат навіть не сподівалася. Тепер хочу поділитися цим рецептом з вами.


Інгредієнти: на 3 л.

  • Огірки – 1,5 кг
  • Перець чорний горошок – 5 шт.
  • Перець духмяний горошок – 4 шт.
  • Парасольки кропу – 6 шт.
  • Лавровий лист – 6 шт.
  • Листя хрону – 1 шт.
  • Часник 8 зуб.
  • Для розсолу: –
  • Вода – 1,5 л
  • Сіль велика – 2,5 ст. ложки
  • Насіння кропу – 1 ч. л.

Процес приготування:

Приступимо до готування огірків як бочкових під капронову кришку. Приготуйте необхідні інгредієнти для прекрасною закуски. Для приготування огірочків відберіть свіжі міцні плоди невеликого розміру. Добре вимийте їх, а потім викладіть в глибоку ємність і залийте холодною водою. Залиште вимочуватися приблизно на 1-2 години.

Банку, в якій будете готувати закуску, ретельно промийте в теплій воді з харчовою содою, а потім стерилізуйте на водяній бані. Листя хрону і парасольки кропу добре промийте під холодною водою, потім струсіть зайву вологу. Часник очистіть від лушпиння, а потім промийте під проточною водою і наріжте на невеликі частини.

На дно стерильної банки покладіть лавровий лист, додайте чорний перець горошком і запашний перець горошком, також додайте парасольки кропу. Потім викладіть ряд огірків і присипте нарізаним часником.

Банку повністю заповніть огірочками, чергуючи їх з зеленню і часником.

Приготуйте розсіл. Викладіть В глибоку каструлю необхідну кількість крупної солі і насіння кропу.

Налийте необхідну кількість води, а потім добре перемішайте до повного розчинення кристалів солі.

Холодним розсолом залийте банку з огірками.

Банку накрийте марлею, складеною в кілька шарів, і закріпіть її канцелярською гумкою. Банку з огірками поставте в глибоку ємність і перемістіть її на підвіконня. Залиште в такому вигляді на 4-5 днів.

Коли огірки змінять свій колір, а розсіл помутніє, зніміть марлю. Капронову кришку обдайте окропом. Банку добре закрийте капроновою кришкою, а потім перемістіть її в прохолодне темне місце або в холодильник на зберігання. Готові бочкові огірки подавайте на стіл.

Приємного апетиту!

Засолювання огірків без стерилізації на зиму Засолювання огірків в 3-х літрових банках на зиму Огірки на зиму Огірки холодним способом у 3-х літрових банках на зиму Солоні огірки на зиму