Солоні огірки можна готувати як гарячим, так і холодним способом. Так от я пропоную фірмовий рецепт солоних огірків холодним способом. Розрахунок інгредієнтів наведено на одну трилітрову банку.
Інгредієнти: на 3 л.
- Огірки – 1.5 кг
- Вода – 1.5 л
- Сіль велика – 3 ст. л.
- Цукор-пісок – 1.5 ст. л.
- Часник – 5 зуб.
- Листя хрону – 2 шт.
- Корінь хрону – за смаком
- Перець чорний горошок – 15 шт.
Процес приготування:
Приступимо до приготування солоних огірків холодним способом. Свіжі огірки ретельно промийте під проточною водою. Покладіть в глибоку ємність і залийте холодною водою. Огірки повинні бути повністю покриті. Залиште замачиваться огірочки на одну годину.
Часник очистіть від лушпиння. Наріжте великими шматочками. Хрін помийте, очистіть і наріжте на кілька частин. Стерилізуйте Банки в духовці або на водяній бані. На дно стерильної банки викладіть листя і корінь хрону, подрібнений часник, цукровий пісок, велику сіль і перець горошком.
Вимочені огірки сполосніть, за бажанням обріжте кінчики і щільно додайте в банку.
Доверху залийте питною водою, краще джерельною або водою з криниці. Прикрийте марлею і залиште бродити на три доби. Після закінчення часу закрийте капроновою кришкою і приберіть прохолодне місце, типу льоху або підвалу. Огірки будуть готові через місяць.
Приємного апетиту!
Засолювання огірків без оцту в 2-х літрових банках на зиму Засолювання огірків без оцту в 3-х літрових банках на зиму Засолювання огірків в 3-х літрових банках на зиму Засолювання огірків в літрових банках на зиму Огірки під капроновою кришкою на зиму Огірки холодним способом у 3-х літрових банках на зиму Розсіл для засолювання огірків на 1 літр на зиму Солоні огірки на зиму