Пряне і гостре блюдо грузинської кухні особливо добре підходить для холодних зимових днів. Така заготовка з огірків готується досить просто, а всі інгредієнти доступні і недорогі.


Інгредієнти: на 2 порції.

  • Огірки – 500 гр.
  • Часник – 2 зуб.
  • Помідори свіжі – 300 гр.
  • Перець чорний мелений – 1 ч. л.
  • Приправа Хмелі-Сунелі – 1 ч. л.
  • Цукор-пісок – 2 ст.
  • Сіль – 0.5 склянки
  • Оцет столовий 9% – 25 мл
  • Масло рослинне – 3 ст.

Процес приготування:

Почнемо готувати огірки по-грузинськи з хмелі-сунелі на зиму. Помиті помідори подрібнюємо за допомогою блендера до стану пюре і перекладаємо його в каструлю. Додаємо цукор, сіль, олію, оцет, перець, хмелі-сунелі.

Промиваємо огірки і нарізаємо їх брусочками.

Пюре варимо протягом 10 хвилин, після чого додаємо огірки.

Помішуючи, варимо ще близько 7 хвилин на слабкому вогні.

Розкладаємо огірки з соусом по стерильним банкам і закочує їх. Перевертаємо банки догори дном і залишаємо остигати, загорнувши в ковдру.

Готові огірки по-грузинськи зберігаємо при кімнатній температурі. Приємного апетиту!

Закуска з огірків на зиму Мариновані огірки з оцтом на зиму Огірки з оцтом 9% на зиму Огірки з часником на зиму Огірки на зиму