Заготівля огірків цікава тим, що результат завжди виходить різний в залежності від способу засолювання і спецій, використовуваних для цього процесу. Важливу роль, звичайно ж, грають пропорції інгредієнтів. Я рекомендую приготувати солоні огірки в каструлі.
Інгредієнти: на 3 л.
- Вода – 1 л
- Сіль велика – 2 ст. л.
- Огірки (маленькі) – 2 кг
- Зелень – за смаком
- Кріп – за смаком
- Листя хрону – за смаком
- Корінь хрону – за смаком
- Перець червоний мелений – 1 щіпка
- Перець чорний мелений – за смаком
- Перець чилі – 1 шт.
- Гірчиця французька – за смаком
- Часник – 5 зуб.
Процес приготування:
Готувати солоні огірки в каструлі просто! Ретельно вимийте огірки, а також червоний гострий перець, зелень і листя. Огірки перекладіть в ємність і залийте холодною водою. Залиште вимочуватися огірки на 2 години.
Закип’ятіть воду і в гарячій воді розчиніть велику сіль.
Візьміть глибоку каструлю і викладіть частину промитої зелені і листя на дно. Очистіть часник і теж викладіть на дно. Додайте зерна гірчиці, а також гострий червоний перець, попередньо вимитий і розрізану на кілька частин, червоний мелений перець і чорний мелений перець.
Вимочені викладіть огірки щільно один до одного, попередньо обрізавши кінчики.
Розсіл процідіть через сито і залийте огірки.
Зверху розподіліть листя і зелень.
Накрийте огірки чистим рушником і витримайте 12 годин при кімнатній температурі. Потім накрийте кришкою і приберіть в холодильник або прохолодне місце, типу льоху, і через два тижні солоні огірочки в каструлі будуть готові.
Приємного апетиту!
Засолювання огірків без оцту на зиму Засолювання огірків без стерилізації на зиму Огірки з гірчицею без стерилізації в банках на зиму