Заготівля огірків цікава тим, що результат завжди виходить різний в залежності від способу засолювання і спецій, використовуваних для цього процесу. Важливу роль, звичайно ж, грають пропорції інгредієнтів. Я рекомендую приготувати солоні огірки в каструлі.


Інгредієнти: на 3 л.

  • Вода – 1 л
  • Сіль велика – 2 ст. л.
  • Огірки (маленькі) – 2 кг
  • Зелень – за смаком
  • Кріп – за смаком
  • Листя хрону – за смаком
  • Корінь хрону – за смаком
  • Перець червоний мелений – 1 щіпка
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Перець чилі – 1 шт.
  • Гірчиця французька – за смаком
  • Часник – 5 зуб.

Процес приготування:

Готувати солоні огірки в каструлі просто! Ретельно вимийте огірки, а також червоний гострий перець, зелень і листя. Огірки перекладіть в ємність і залийте холодною водою. Залиште вимочуватися огірки на 2 години.

Закип’ятіть воду і в гарячій воді розчиніть велику сіль.

Візьміть глибоку каструлю і викладіть частину промитої зелені і листя на дно. Очистіть часник і теж викладіть на дно. Додайте зерна гірчиці, а також гострий червоний перець, попередньо вимитий і розрізану на кілька частин, червоний мелений перець і чорний мелений перець.

Вимочені викладіть огірки щільно один до одного, попередньо обрізавши кінчики.

Розсіл процідіть через сито і залийте огірки.

Зверху розподіліть листя і зелень.

Накрийте огірки чистим рушником і витримайте 12 годин при кімнатній температурі. Потім накрийте кришкою і приберіть в холодильник або прохолодне місце, типу льоху, і через два тижні солоні огірочки в каструлі будуть готові.

Приємного апетиту!

Засолювання огірків без оцту на зиму Засолювання огірків без стерилізації на зиму Огірки з гірчицею без стерилізації в банках на зиму