Зимову закуску з огірків на зиму можна заготовити холодним способом. Смак вийде, немов огірки заквашены в бочці. Спробуйте такий оригінальний рецепт для вашого столу.
Інгредієнти: на 6 арк.
- Огірки – 4 кг
- Листя хрону – 4 шт.
- Парасольки кропу – 4 шт.
- Листя вишні – 5 шт.
- Листя дуба – 5 шт.
- Часник – 6 зуб.
- Хрін – 1 шт.
- Перець чилі – 1 шт.
- Перець чорний горошок – 10 гр.
- Лавровий лист – 8 шт.
- Сіль – 6 ст. л.
- Вода – 3 л
Процес приготування:
Рецепт солоних огірків як діжкові в банку смачний! Огірки ретельно промиваємо і заливаємо холодною водою на 4-6 годин. Це заповнить овочі вологою, що зробить їх більш соковитими.
Всі необхідні трави і листя також промиваємо і отмачиваем у воді 30-60 хвилин.
Підготуємо необхідні спеції. Хрін нарізаємо пластиками, головки часнику очищаємо від шкірки. Перець чилі подрібнюємо.
Стерилізуємо банки. На дно викладаємо частину спецій.
Викладаємо огірки. Зверху посипаємо рештою трав і спецій. На цьому ж етапі готуємо маринад. Розчиняємо велику сіль в холодній воді в наступному співвідношенні: 2 ст. л. на літр.
заливаємо Розсолом огірки цілком. Горлечка банок закриваємо марлею, яку закріплюємо гумкою. Залишаємо огірки в кімнатній температурі на два дні. Врахуйте, що заготівля буде бродити і частина води виливатися. Тому поставте банки у велику ємність або піддон.
Через потрібний час вміст банок помутніє, а частина води виллється.
Знімаємо марлю. Зливаємо розсіл в каструлю.
Розсіл кип’ятимо. Утворилася від нього піну повністю прибираємо.
Киплячу рідину заливаємо назад у банки. Їх закриваємо простерилизованными пластиковими кришками. Накриваємо кришкою до охолодження, потім можна відправляти на зберігання в прохолодне місце. Готово!
Засолювання огірків без оцту в 3-х літрових банках на зиму Засолювання огірків без оцту на зиму Засолювання огірків без стерилізації на зиму Засолювання огірків в 3-х літрових банках на зиму Огірки на зиму Огірки під капроновою кришкою на зиму Солоні огірки на зиму