Солоні помідори – універсальна закуска для вашого столу. Домашня заготівля підходить як для сімейних обідів, так і святкових столів. Гарячий спосіб приготування не забере у вас багато часу. Наводимо таблицю інгредієнтів на 2-х літрову банку.


Інгредієнти: на 10 порц.

  • Помідори свіжі – 1 кг
  • Тархун – 1 гілка
  • Сіль – 2,5 ст. ложки
  • Цукор-пісок – 1 ст. л.
  • Лимонна кислота – 0.33 ч. л.
  • Перець чорний горошок – за смаком
  • Вода – 1 – 1,2 л.

Процес приготування:

Що ж потрібно для приготування солоних помідорів гарячим способом? Промиваємо помідори під холодною водою. Робимо це акуратно, щоб не розчавити плоди.

Стерилізуємо банки. На дно викладаємо трави і спеції. Їх можна додавати за смаком.

На спеції щільно викладаємо чисті помідори. Заливаємо їх окропом і наполягаємо 10-15 хвилин. Після чого воду обережно зливаємо в каструлю для подальшого приготування маринаду.

У воду додаємо сіль і цукор, перемішуємо і доводимо до кипіння. У банки додаємо лимонну кислоту і заливаємо гарячий маринад.

Закриваємо кришками і перевертаємо заготовки. Закутуємо в ковдру і тримаємо в такому стані до повного охолодження. Після зберігаємо в прохолодному місці. Солоні помідори гарячим способом готові!

Закрутки помідорів на зиму Мариновані помідори з лимонною кислотою Мариновані помідори на зиму Помідори без стерилізації на зиму Помідори на зиму Солодкі помідори в літрових банках Солоні помідори на зиму