Солоні помідори – універсальна закуска для вашого столу. Домашня заготівля підходить як для сімейних обідів, так і святкових столів. Гарячий спосіб приготування не забере у вас багато часу. Наводимо таблицю інгредієнтів на 2-х літрову банку.
Інгредієнти: на 10 порц.
- Помідори свіжі – 1 кг
- Тархун – 1 гілка
- Сіль – 2,5 ст. ложки
- Цукор-пісок – 1 ст. л.
- Лимонна кислота – 0.33 ч. л.
- Перець чорний горошок – за смаком
- Вода – 1 – 1,2 л.
Процес приготування:
Що ж потрібно для приготування солоних помідорів гарячим способом? Промиваємо помідори під холодною водою. Робимо це акуратно, щоб не розчавити плоди.
Стерилізуємо банки. На дно викладаємо трави і спеції. Їх можна додавати за смаком.
На спеції щільно викладаємо чисті помідори. Заливаємо їх окропом і наполягаємо 10-15 хвилин. Після чого воду обережно зливаємо в каструлю для подальшого приготування маринаду.
У воду додаємо сіль і цукор, перемішуємо і доводимо до кипіння. У банки додаємо лимонну кислоту і заливаємо гарячий маринад.
Закриваємо кришками і перевертаємо заготовки. Закутуємо в ковдру і тримаємо в такому стані до повного охолодження. Після зберігаємо в прохолодному місці. Солоні помідори гарячим способом готові!
Закрутки помідорів на зиму Мариновані помідори з лимонною кислотою Мариновані помідори на зиму Помідори без стерилізації на зиму Помідори на зиму Солодкі помідори в літрових банках Солоні помідори на зиму