Це рецепт чудової заготовки для господинь, які хочуть швидко і смачно засолити помідори на зиму. Для засолювання виберіть бурі міцні томати. У вас вийде і закуска для м’ясних і рибних страв, і інгредієнт для багатьох салатів. Солятся помідори в банках і холодним способом.
Інгредієнти: на 3 л.
- Помідори свіжі – 1.5 кг
- Листя хрону – 3 шт.
- Листя чорної смородини – 5 шт.
- Листя вишні – 5 шт.
- Часник – 10 зуб.
- Парасольки кропу – 3 шт.
- Перець чорний горошок – 10 шт.
- Для розсолу: –
- Вода – 1.5 л
- Сіль – 1.5 ст. л.
- Цукор-пісок – 1.5 ст. л.
- Гірчиця – 1.5 ст. л.
Процес приготування:
Як почати готувати солоні помідори в банці? Банку для засолювання помідорів добре помийте і обшпарте окропом. Обполосніть водою зелене листя і парасольки кропу. Часник очистіть від лушпиння і розріжте на половинки. У банку покладіть листя вишні, смородини, 2 листків хрону і половину очищеного часнику.
Бурі помідори помийте і хрестоподібно надріжте в області плодоніжки. Половину підготовлених помідорів компактно укладіть в банку. На них покладіть лист хрону і кілька шматочків часнику. Потім покладіть у банку інші помідори.
Банку з помідорами струсніть, щоб помідори лягли більш щільно, і зверху покладіть решті часник.
В окремий посуд налийте потрібну кількість чистої води і розчиніть в ній розрахована кількість солі, цукру і готової гірчиці.
Приготовленим розсолом залийте помідори в банці і декілька хвилин, почекайте, щоб вийшов весь повітря. Потім долийте розсіл до самого верху банки.
Закрийте банку чистої пластмасовою кришкою. Відразу перенесіть помідори в темне і холодне місце. Через 2 тижні ваше соління буде готово. Можете подавати до столу.
Їжте на здоров’я!
Помідори без оцту на зиму Помідори з хріном і часником Помідори з хроном на зиму Помідори з цукром на зиму Помідори на зиму Солоні помідори без стерилізації Солоні помідори з часником