Якщо з кавунових кірок роблять варення, то чому б не спробувати засолити ягоду цілком? Закуска виходить незвичайною, але в теж час дуже швидкою, з простих інгредієнтів, а смак виходить натуральним, без оцтової кислоти, що відмінно підходить людям з проблемами шлунку і діабетикам.
Інгредієнти: на 10 л.
- Кавун – 1 шт.
- Листя хрону – за смаком
- Парасольки кропу – за смаком
- Листя чорної смородини – за смаком
- Часник – 6 зуб.
- Гірчиця порошок – 1 ст. л.
- Вода – 1 л
- Сіль – 1 ст. л.
Процес приготування:
Для того щоб приготувати солоний кавун без оцту, ретельно промиваємо всю зелень і перекладаємо на друшляк, чекаємо, поки вся вода стече. Потім крупно нарізаємо і кладемо на дно каструлі, відповідної за розміром.
Часник довільно нарізаємо і відправляємо до зелені.
Кавуни гарненько миємо під струменем води і обсушуємо паперовими рушниками. Розрізаємо ягоду навпіл, потім на великі часточки, і самі часточки поперек.
Нарізаний кавун викладаємо на підготовлену зелень.
Для розсолу нагріваємо воду до 60 градусів, додаємо сіль і ретельно перемішуємо до прозорості.
Шматочки кавуна заливаємо розсолом так, щоб вода покривала вміст каструлі. Зверху посипаємо однією ложкою гірчичного порошку – саме він додасть соленью пряний смак і допоможе уникнути появи цвілі.
Зверху каструлі встановлюємо гніт і залишаємо солитись на 2-3 дні в темному місці. Після цього солоні кавуни треба зберігати у холодильній камері. Приємного апетиту!
Засолювання кавуна без стерилізації в банках на зиму Кавун без стерилізації в банках на зиму Кавун в банках без оцту на зиму Солоний кавун на зиму в банках Як закрити кавун в банках на зиму Як засолити кавун шматочками в банку на зиму