Закуски з солоних арбузов чудово поєднуються з м’ясом, міцними напоями, іншими соліннями – це універсальне блюдо, яке можна вживати і відокремлено від інших продуктів. Цей рецепт надзвичайно простий і не займе багато вашого часу!


Інгредієнти: на 3 л.

  • Кавун – 1.5 кг
  • Для розсолу: –
  • Вода – 1,5 л
  • Сіль – 3 ст. л.
  • Парасольки кропу – 3 шт.

Процес приготування:

Як почати готувати солоний кавун в банках без стерилізації на зиму? Приготуємо маринад: кип’ятимо півтора літра води, знімаємо з вогню і додаємо три столові ложки солі. Ретельно розмішуємо до повного розчинення. Кавун нарізаємо на невеликі шматочки, щоб вони без праці пролізали в горлечко банки.

Банку обдаємо окропом і на дні формуємо «подушку» з парасольок кропу. Наверх щільно викладаємо нарізаний і просушений кавун.

Розсіл заливаємо, в наповнені кавуном банки, залишаючи до краю по 1,5-2 сантиметри.

Банки накриваємо капроновою кришкою і ставимо в темне місце.

Через 2-3 дні переміщаємо в прохолодне місце. Через півтора-два місяці соління будуть готові, розсіл помутніє. В залежності від розміру шматочків – засолення відбудеться швидше, коли невеликі шматки.

Засолювання кавуна без стерилізації в банках на зиму Кавун без стерилізації в банках на зиму Кавун в 3-х літрових банках на зиму Кавун в банках без оцту на зиму Кавун на зиму в банках