Якщо у вашій родині люблять компоти, спробуйте приготувати варіант з кавуна. Напій має приємний специфічний смак. Готується просто, як і все компоти, а в потрібний момент порадує домашніх натуральним смаком і безпечним складом.


Інгредієнти: на 4 л.

  • М’якоть кавуна – 2 кг
  • Цукор-пісок – 2 ст.
  • Вода – 2 л

Процес приготування:

Почнемо готувати компот з кавуна без стерилізації на зиму .Готуємо кавун: ріжемо його на шматки, вирізаємо м’якоть, видаляємо всі кісточки. Нарізаємо виділену м’якоть невеликими кубиками.

Тепер варимо сироп: у каструлю вливаємо воду і додаємо цукровий пісок. Ставимо каструлю на плиту і доводимо до кипіння.

У киплячий сироп закладаємо нарізаний кавун, акуратно перемішуємо, доводимо до кипіння і варимо три-чотири хвилини, не більше, щоб ніжна м’якоть не стала кашею.

Банки і кришки моєму і стерилізуємо будь-яким доступним способом. У стерильні банки шумівкою розкладаємо шматочки кавунової м’якоті. Залишився сироп доводимо до кипіння, варимо одну хвилину і заливаємо їм кавуни в банках.

Закочує банки з компотом кришками, перевертаємо їх догори дном для перевірки герметичності. Даємо повністю охолонути. Прибираємо на зберігання в темне прохолодне місце.

Приємного апетиту!

Кавун на зиму в банках Компот з кавуна на зиму на 3-х літрову банку