Солянку без капусти вам пропонується приготувати із грибів у поєднанні з перцем, помідорами, цибулею і морквою. У вас вийде не тільки смачний салат, але і зажарка готова для супу, і овочі до м’ясного рагу, і начинка для пиріжків і млинців. Візитна картка солянки без капусти – попередня обсмажування грибів і овочів.
Інгредієнти: на 1.5 л.
- Гриби – 0.5 кг
- Помідори свіжі – 4 шт.
- Морква – 2 шт.
- Цибуля ріпчаста – 2 головки
- Болгарський перець солодкий – 3 шт.
- Сіль – 2 ст. л.
- Цукор-пісок – 2 ст. л.
- Оцет столовий 9% – 2 ст. л.
- Масло рослинне – 100 мл
- Перець чорний горошок – 5 шт.
- Лавровий лист – 2 шт.
Процес приготування:
Що ж потрібно для приготування солянки на зиму без капусти? Почистіть цибулини і наріжте їх на тонкі півкільця. У глибокій сковороді або каструлі з товстим дном розігрійте рослинне масло. Перекладіть до нього нарізану цибулю і обсмажте протягом 5 хвилин.
Гриби помийте і наріжте на невеликі шматочки. Перекладіть їх до смаженій цибулі і смажте протягом 10 хвилин і бажано, щоб максимально випарувався грибний сік.
Моркву почистіть і натріть на дрібну тертку. Перекладіть її до грибів, перемішайте і тушкуйте ще 5 хвилин.
Перець почистіть від насіння, наріжте соломкою і перекладіть до грибів.
Потім наріжте на невеликі шматочки помиті помідори і додайте їх в солянку.
Потім солянку посипте сіллю, цукром, додайте горошки перцю і листи лавра і тушкуйте на маленькому вогні під закритою кришкою протягом 1 години. До кінця гасіння налийте в солянку оцет. Готову солянку перекладіть в чисту банку і стерилізуйте за загальними правилами, адже всі заготовки з грибами підлягають стерилізації. Зберігайте солянку без капусти в темному прохолодному місці.
Вдалих заготовок!
Грибний суп Салат з помідорів, перцю і моркви Солянка Солянка без капусти Солянка без огірків Солянка з грибами