Існує багато різновидів солянки – споконвічно російського страви. Вашій увазі представлений рецепт солянки з яловичиною, але без додавання ковбаси. Тим не менш, страва виходить смачним і ситним. Наваристий бульйон, огіркова кислинка і шматочок лимона – ось що справді зробить солянку відмінним приводом зібратися за сімейним обідом.
Інгредієнти: на 10 порц.
- Яловичина – 300 гр.
- Картопля – 3 шт.
- Морква – 2 шт.
- Цибуля ріпчаста – 2 шт.
- Вода – 2,8 л.
- Огірки солоні – 3 шт.
- Томатний сік – 1 склянка
- Зелень – 50 гр.
- Маслини – 100 гр.
- Лавровий лист – 2 шт.
- Сіль – за смаком
- Лимон – за смаком
- Масло рослинне – для смаження
- Сметана – за смаком
Процес приготування:
Готувати солянку без ковбаси легко! При необхідності м’ясо заздалегідь розморозьте. У каструлю набираємо воду, поміщаємо туди яловичину, додаємо сіль, лавровий лист і кладемо очищені і промиті моркву і ріпчасту цибулю. Ставимо на вогонь і варимо м’ясо до готовності приблизно 1,5 ч. В процесі знімаємо накип.
Поки вариться м’ясо, підготуємо інші компоненти. Картоплю очищаємо і дрібно нарізаємо.
З консервованих огірків знімаємо шкірку.
Далі слід очищені огірки нарізати невеликими кубиками.
Готове м’ясо виймаємо з бульйону разом з цибулею і морквою. Потім туди ж відправляємо нарізану картоплю і варимо 15 хвилин до готовності.
Решту сирі моркву та цибулю очищаємо, потім подрібнюємо (моркву натираємо на тертці, цибулю дрібно нарізаємо) і відправляємо обсмажуватися на сковороду з рослинним маслом. Всі смажимо 5-7 хвилин.
Далі в сковороду необхідно всипати нарізані огірки і влити томатний сік.
Після цього додаємо до овочів нарізані маслини, лавровий лист і рубану зелень. Тушкуємо все разом близько 5 хвилин.
Остигле м’ясо розбираємо на шматочки і відправляємо в сковороду до інших компонентів солянки. Все обсмажуємо протягом пари хвилин.
Після цього вміст сковороди перекладаємо в бульйон з картоплею.
Після закипання пробуємо солянку. При необхідності додаємо сіль. Варимо солянку приблизно 10 хвилин.
наприкінці варіння можна додати в каструлю ще свіжої зелені.
Страва готова! До столу подавайте солянку з скибочкою лимона і за бажанням сметаною.
Приємного вам апетиту!
Класична солянка Солянка Солянка без капусти Солянка без м'яса Солянка без огірків Солянка з картоплею Солянка по-грузинськи