Існує багато різновидів солянки – споконвічно російського страви. Вашій увазі представлений рецепт солянки з яловичиною, але без додавання ковбаси. Тим не менш, страва виходить смачним і ситним. Наваристий бульйон, огіркова кислинка і шматочок лимона – ось що справді зробить солянку відмінним приводом зібратися за сімейним обідом.


Інгредієнти: на 10 порц.

  • Яловичина – 300 гр.
  • Картопля – 3 шт.
  • Морква – 2 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт.
  • Вода – 2,8 л.
  • Огірки солоні – 3 шт.
  • Томатний сік – 1 склянка
  • Зелень – 50 гр.
  • Маслини – 100 гр.
  • Лавровий лист – 2 шт.
  • Сіль – за смаком
  • Лимон – за смаком
  • Масло рослинне – для смаження
  • Сметана – за смаком

Процес приготування:

Готувати солянку без ковбаси легко! При необхідності м’ясо заздалегідь розморозьте. У каструлю набираємо воду, поміщаємо туди яловичину, додаємо сіль, лавровий лист і кладемо очищені і промиті моркву і ріпчасту цибулю. Ставимо на вогонь і варимо м’ясо до готовності приблизно 1,5 ч. В процесі знімаємо накип.

Поки вариться м’ясо, підготуємо інші компоненти. Картоплю очищаємо і дрібно нарізаємо.

З консервованих огірків знімаємо шкірку.

Далі слід очищені огірки нарізати невеликими кубиками.

Готове м’ясо виймаємо з бульйону разом з цибулею і морквою. Потім туди ж відправляємо нарізану картоплю і варимо 15 хвилин до готовності.

Решту сирі моркву та цибулю очищаємо, потім подрібнюємо (моркву натираємо на тертці, цибулю дрібно нарізаємо) і відправляємо обсмажуватися на сковороду з рослинним маслом. Всі смажимо 5-7 хвилин.

Далі в сковороду необхідно всипати нарізані огірки і влити томатний сік.

Після цього додаємо до овочів нарізані маслини, лавровий лист і рубану зелень. Тушкуємо все разом близько 5 хвилин.

Остигле м’ясо розбираємо на шматочки і відправляємо в сковороду до інших компонентів солянки. Все обсмажуємо протягом пари хвилин.

Після цього вміст сковороди перекладаємо в бульйон з картоплею.

Після закипання пробуємо солянку. При необхідності додаємо сіль. Варимо солянку приблизно 10 хвилин.

наприкінці варіння можна додати в каструлю ще свіжої зелені.

Страва готова! До столу подавайте солянку з скибочкою лимона і за бажанням сметаною.

Приємного вам апетиту!

Класична солянка Солянка Солянка без капусти Солянка без м'яса Солянка без огірків Солянка з картоплею Солянка по-грузинськи