Солянка – це ароматне, густе, копчено – соленоватое перше блюдо. Для того, щоб солянка вийшла наваристою і насиченою, важливо готувати її правильно. Дотримуйтесь інструкції з фото – і у вас все вийде. Знадобиться час, щоб зварити м’ясний бульйон і підготувати заправку, але приголомшливий смак цього смачного ароматного страви того варто. Одночасно на плиті буде готуватися 4 інгредієнта, подбайте про наявність необхідного посуду заздалегідь.
Інгредієнти: на 8 порції.
- Яловичина на кістці – 600 гр.
- Цибуля ріпчаста (для варіння) – 1 головка
- Морква – 3 шт.
- Корінь селери – 200 гр.
- Лавровий лист – 2 шт.
- Цибуля ріпчаста (для смаження) – 500 гр.
- Огірки солоні – 500 гр.
- Помідори свіжі – 500 гр.
- М’ясо (варене) – 300 гр.
- Картопля – 3 шт.
- Копчена курка – 300 гр.
- Ковбаса сирокопчена – 300 гр.
- Свинячий карбонад – 300 гр.
- Масло вершкове – 10 гр.
- Масло рослинне – 50 мл
- Розсіл огірковий – 100 мл
- Оливки – 100 мл
- Каперси – 100 мл
- Лимон – 1,5 шт.
- Оливки – 50 гр.
- Маслини – 50 гр.
- Каперси – 50 гр.
- Перець чорний мелений – 0.5 ч. л.
- Петрушка – 3 пучка
- Вода – 3 л.
Процес приготування:
Готувати солянку класичну з картоплею просто! Яловиче м’ясо на кості покладіть в холодну воду. Почистіть моркву і корінь селери, цибулю. Промийте їх і наріжте великими шматками. Овочі буде потрібні тільки для наваристого бульйону.
Моркву, коріння та цибулю і лавровий лист покладіть в розігріту суху сковороду і трохи підсмажте до легкої подгорелости.
Перекладіть овочі з лаврушкой в бульйон, додайте перець горошком. І варіть його близько 4 годин, не накриваючи кришкою і знімаючи піну.
солоні огірки Очистіть від шкірки і наріжте кубиками. Обсмажте їх на гарячій сковороді з невеликою кількістю олії 5 хвилин. Влийте до них огірковий розсіл, він повинен повністю покрити їх. Накрийте кришкою і варіть 1 годину. Перевіряйте періодами, щоб розсолу було досить, якщо необхідно – підливайте.
Цибулю очистіть, сполосніть і наріжте середніми шматками. Перекладіть його в розігріту сковороду з маслом і готуйте на малому вогні. Для того, щоб цибуля розчинився в бульйоні, його потрібно пасерувати протягом години. Через 15 хвилин додати в нього вершкове масло для аромату.
Помідори бланшируйте і подрібніть в блендері до однорідного соусу. Перекладіть їх у розігріту сковороду, змащену рослинним маслом і обсмажте 20 хвилин, накривши кришкою.
Готовий бульйон процідіть крізь сито, помістіть в каструлю, в якій буде варитися солянка, і поставте на вогонь. Очистіть картопля, помийте і наріжте дрібним кубиком. Покладіть його в бульйон, в процесі варіння картоплю практично розчинитися і додасть приємну густоту і смак.
Перекладіть цибулю в бульйон, він буде розчинятися практично на очах.
Додайте томати, огірки і 3 розсолу по ½ склянки кожного. Один лимон помийте, розріжте на 2 частини, і видавіть сік в бульйон. Закрийте каструлю кришкою і прокип’ятіть на невеликому вогні 10-15 хвилин.
Копчене м’ясо наріжте соломкою. М’ясо яловичини, на якому варили бульйон, відокремте від кісток і теж наріжте. Перекладіть м’ясні продукти в бульйон. Підсмажте 1 лавровий лист і покладіть його в суп для більшого аромату. Поваріть ще 10-15 хвилин на малому вогні.
Зніміть суп з плити і дайте настоятися 20 хвилин. Розкладайте наваристу і ароматну солянку по тарілках, поклавши в кожну по кілька маслин, каперсів і маслин. У центрі покладіть шматочок лимона і петрушку.
Приємного апетиту!
Класична солянка з ковбасою без картоплі Солянка з картоплею, ковбасою, огірком і маслинами Солянка з ковбасою Солянка з ковбасою, картоплею, огірком, лимоном і маслинами Солянка з куркою і ковбасою Солянка на курячому бульйоні з ковбасою