Класична солянка з ковбасою являє собою збірний суп, можна з декількома видами м’яса. Такий суп відмінно підійде, щоб утилізувати м’ясну нарізку, яка залишилася після великого свята. Слід пам’ятати, що солянка – досить гострий солоний суп, тому люди із захворюваннями шлунка повинні його вживати з обережністю.
Інгредієнти: на 7 порц.
- Бульйон або Вода – 3 л
- Ковбаски копчені – 2 шт.
- Варена ковбаса – 170 гр.
- Копчена курка – 70 гр.
- М’ясо (варене) – 100 гр.
- Огірки солоні або Огірки мариновані – 250 гр.
- Оливки – 0,5 банок
- Цибуля ріпчаста – 3 шт.
- Картопля – 3 шт.
- Томатна паста – 1 ст. л.
- Приправа (на вибір) – за смаком
- Сіль – за смаком
- Масло соняшникове – 60 мл
- Лимон – 0,5 шт.
Процес приготування:
Готувати солянку класичну з ковбасою легко! Картоплю почистити і помити, з лука зняти лушпиння. Підготувати інші продукти.
Приготувати м’ясний бульйон в обсязі 3 л, посолити його, додати приправи. М’ясо витягнути з каструлі, остудити і нарізати соломкою або кубиками. Копчену ковбасу порізати тонкими брусочками, підкопчену курку нарізати невеликими шматочками. Обсмажити все це в сковороді.
Окремо в сковороді розігріти рослинне масло. Цибулю порізати кубиками і пасерувати в олії. Туди ж додати томатну пасту, перемішати. Варену ковбасу порізати кубиками, кинути в сковороду. Смажити все разом 5 хв. Додати в бульйон вміст першої сковороди, потім засмажку з томатною пастою.
Огірки порізати кубиками, віджати їх руками. Оливки без кісточок порізати кружальцями. Додати в суп огірки з оливками, а також трохи огіркового розсолу і маринаду з-під оливок. Картоплю порізати кубиками і додати в солянку. Варити 20 хв
наприкінці варіння лимон помити з щіткою, порізати тонкими скибочками і додати пару часточок лимона в солянку.
Приємного апетиту!
Солянка без капусти Солянка з картоплею, ковбасою, огірком і маслинами Солянка з ковбасою Солянка з ковбасою, картоплею, огірком, лимоном і маслинами Солянка з куркою і ковбасою Солянка з куркою, ковбасою і картоплею Солянка з м'ясом і ковбасою Солянка збірна м'ясна класична