Солянку рідко варять з додаванням картоплі, однак використання в супі цього овоча надає йому поживності. При цьому солянка стає більш схожою на класичний суп. В якості м’ясних продуктів в даному рецепті використовуються різні копченості.
Інгредієнти: на 8 порції.
- Картопля – 6 шт.
- Ковбаса напівкопчена – 0,5 кг
- Копчені курячі стегенця – 400 гр.
- Морква (велика) – 1 шт.
- Цибуля ріпчаста – 2 головки
- Вода – 3 л
- Лавровий лист – 2 шт.
- Маслини – 300 гр.
- Томатна паста – 4 ст. л.
- Лимон – 0.5 шт.
- Перець чорний горошок – 6 гр.
- Петрушка – 50 гр.
- Огірки мариновані або Огірки солоні – 5 шт.
- Масло рослинне – 3 ст. л.
Процес приготування:
Як приготувати м’ясну солянку з картоплею? Налити воду в каструлю, поставити на плиту. Картоплю почистити і порізати невеликими кубиками. Висипати картоплю в каструлю з водою і варити після закипання 15 хв.
Далі ковбасу порізати кубиками середнього розміру. Курячий окіст порізати на невеликі шматочки. Додати всі м’ясні продукти в суп.
Для засмажки розігріти в сковороді рослинне масло. Цибулини нарізати кубиками і викласти в сковороду. Обсмажити, помішуючи, на середньому вогні. Далі додати крупно натерту моркву, обсмажувати 4 хв. Покласти до овочів томатну пасту, перемішати і тушкувати ще 5 хв
Засмажку відправити в суп через 15 хв. після того, як закипів картоплю, перемішати.
Коли солянка закипить, покласти в неї лавровий лист і горошини перцю.
Огірки потерти на тертці і додати в суп.
Якщо солянка вийшла дуже густий, закип’ятити 1-2 л води в чайнику і долити в суп. Варити солянку 10 хв., накривши каструлю кришкою.
Маслини без кісточок нарізати кільцями і варити в солянці ще 10 хв.
Відрізати 6 кілець від лимона і додати в суп.
Петрушку помити і дрібно нашаткувати, додати в солянку в самому кінці. Залишити суп кипіти під закритою кришкою протягом 7 хв.
Суп можна подавати з хлібом і ложкою сметани.
Приємного апетиту!
Класична солянка з ковбасою без картоплі Солянка Солянка з ковбасою і картоплею Солянка з копченостями Солянка з огірками і ковбасою Солянка збірна м'ясна класична Солянка на курячому бульйоні з ковбасою