Рецептів капустяної солянки дуже багато. До неї крім капусти і овочів додають м’ясо, гриби або ковбасні вироби, і кожне таке блюдо смачно по-своєму. У цьому рецепті вам пропонується приготувати її з м’ясом, обсмажити всі інгредієнти і потім запекти в духовці. Блюдо різноманітить ваше домашнє меню і порадує своїм смаком.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • М’ясо – 500 гр.
  • Капуста білокачанна – 1 кг
  • Гриби – 200 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 2 головки
  • Морква – 1 шт.
  • Огірки мариновані – 3 шт.
  • Томатна паста – за смаком
  • Масло рослинне – для смаження
  • Сіль – за смаком
  • Приправа (на вибір) – за смаком
  • Сухарі панірувальні – 50 гр.

Процес приготування:

Щоб приготувати солянку з капусти з грибами і м’ясом в духовці, шматочок будь-якого м’яса (свинина, курка або яловичина) промийте під проточною водою, обсушіть серветкою і наріжте на невеликі шматочки.

Розігрійте на сковороді олію і обсмажте в ньому шматочки м’яса до легкої золотистої скоринки. До кінця смаження м’ясо посоліть за смаком.

Очищену цибулину наріжте чверть кільцями. Гриби (печериці) почистіть, промийте і поріжте на шматочки. В іншій сковорідці обсмажте гриби з цибулею до повного випарювання соку.

Мариновані огірки наріжте тонкими підлозі кружечками і покладіть в сковорідку до обсмажених грибів.

Потім до них покладіть ложку томатної пасти, пару лаврових листочків, горошини чорного перцю, налийте склянку чистої води, насипте сіль за смаком, перемішайте і тушкуйте все на невеликому вогні 20 хвилин.

Капусту нашаткуйте тонкою соломкою, трохи посоліть і перетріть руками, щоб вона дала сік і зменшився в об’ємі.

Потім капусту обсмажте на окремій сковорідці і невеликій кількості рослинного масла.

Поки капуста смажиться, дрібно нашаткуйте другу цибулину, подрібніть на крупній тертці моркву і додати овочі до обсмаженої капусті. Покладіть до них так само столову ложку томатної пасти, налийте трохи води і тушкуйте до готовності капусти.

Деко або форму для випічки змастіть маслом і рівним шаром викладіть на нього половину тушкованої капусти з овочами.

Потім поверх капусти розкладіть обсмажене м’ясо і гриби з цибулею.

Решту тушковану капусту укладіть поверх грибів і м’яса. Потім солянку посипте панірувальними сухарями. Затекайте солянку в духовці, розігрітій до 180°С протягом 20–25 хвилин.

Солянка з капусти з грибами і м’ясом готова. Дайте їй трохи постояти в вимкненій духовці і потім подайте до столу.

Приємного апетиту!

Солянка Солянка без м'яса Солянка з грибами Солянка з капусти Солянка з капусти з томатною пастою солянка Овочева