Солянка на багатті виходить ще більш ароматною і атмосферної, якщо її приготувати на природі в хорошій компанії. Це може бути відмінною альтернативою шашликів. Крім зазначених нижче продуктів, для приготування потрібно казан або глибока жаростійка ємність, джерело відкритого вогню і відмінний настрій.
Інгредієнти: на 6 порції.
- Яловичина – 300 гр.
- Курка – 150 гр.
- Копчені реберця – 150 гр.
- Цибуля ріпчаста – 3 головки
- Огірки солоні – 4 шт.
- огірковий Розсіл – 1 склянка
- Гриби солоні – 200 гр.
- Помідори свіжі – 500 гр.
- Масло оливкова – 50 мл
- Маслини без кісточок – 3 ст. л.
- Вода – 2 л
- Зелень – 1 пучок
- Сіль – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
- Каперси – 1 ст. л.
- Лимон – 0.5 шт.
- Сметана – за смаком
Процес приготування:
Для того щоб приготувати солянку на багатті, яловичину ріжемо на два приблизно однакових шматка. Один шматок нарізаємо тонкими скибочками і відкладаємо. Ця порція піде на смаження.
Другий шматок яловичини також ріжемо тонкими шматочками. Нарізаємо куряче м’ясо невеликими скибочками, а м’ясо з копчених свинячих реберець зрізаємо соломкою.
Солоні огірки ріжемо у вигляді довгастої стружки. Солоні гриби нарізаємо соломкою. Томати у власному соку пюрируем блендером або подрібнюємо вручну з допомогою виделки. Ріпчасту цибулю очищаємо, промиваємо та нарізаємо тонкими півкільцями.
В казані розігріваємо оливкову олію до гарячого стану. Кладемо першу порцію яловичини. Помішуючи, обсмажуємо до рум’яної скоринки.
Викладаємо до яловичині нарізану курку і продовжуємо обсмажувати.
Засипаємо нарізану цибулю, перемішуємо і готуємо до прозорості цибулі.
Вливаємо пюре з томатів.
Ретельно все перемішуємо лопаткою і смажимо кілька хвилин.
Кладемо другу порцію яловичини, подрібнені солоні огірки, соломку з солоних грибів. Перемішуємо всі інгредієнти і вливаємо огірковий розсіл.
Доливаємо гарячу воду в зазначеному обсязі.
Кладемо подрібнене м’ясо копчених реберець і варимо солянку протягом півгодини.
В останню чергу додаємо нарізані кружечками маслини і січену зелень. Пробуємо солянку на смак і при необхідності досолює і кладемо чорний мелений перець.
Готову солянку подаємо з тонким скибочкою лимона, каперсами і ложечкою сметани.
Приємного апетиту!
Солянка без капусти Солянка з каперсами Солянка з копченостями Солянка з яловичиною солянка М'ясна збірна без картоплі