Наваристий суп з додаванням різних поживних інгредієнтів – характерне визначення для солянки. А якщо приготувати страву на курячому бульйоні, то вас обов’язково порадує неймовірний аромат гарячого. Домашні оцінять!
Інгредієнти: на 8 порції.
- Курка (на кості) – 250 гр.
- Варена ковбаса – 350 гр.
- Огірки солоні – 4 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 головка
- Картопля – 1 шт.
- Томатна паста – 2 ст. л.
- Сіль – за смаком
- Приправа для риби – на смак
- Зелень – для прикраси
- Лимон – 1 скибочка
- Маслини – за смаком
- Масло рослинне – для смаження
Процес приготування:
Почнемо готувати солянку на курячому бульйоні. Готуємо курячий бульйон. Для цього відварюємо курку у воді до готовності. Солимо й додаємо спеції для бульйону. Після кипіння, варимо на повільному вогні близько 20 хвилин.
Подрібнюємо цибулю і обсмажуємо її на сковороді до прозорого стану. Потім додаємо до цибулі томатну пасту. Перемішуємо і тушкуємо 2-3 хвилини на повільному вогні. Вміст сковороди відправляємо в бульйон.
Ковбасу ріжемо тонкими смужками, злегка обсмажуємо і додаємо в суп.
Тонко нарізаємо картоплю і також відправляємо до солянці. Варимо ще 20 хвилин.
Нарізаємо солоні огірки і закидаємо їх в каструлю. Солянку знімаємо з вогню й даємо їй настоятися 5-10 хвилин.
Розливаємо по тарілках. В порції додаємо лимон, маслини і свіжу зелень. Приємного апетиту!
Солянка без капусти Солянка з ковбасою Солянка з ковбасою і картоплею Солянка з ковбасою і лимоном Солянка з ковбасою, картоплею, огірком, лимоном і маслинами Солянка з маслинами Солянка на курячому бульйоні