Рекомендуємо приготувати ситний суп-солянку на яловичому окороке. Ця солянка відрізняється від всіх інших додаванням невеликої кількості грибів, які підсилюють смак інших продуктів. Суп смачний як в перший день, так і після того, як постоїть у холодильнику цілу добу.
Інгредієнти: на 6 порції.
- Яловичий окіст – 320 гр.
- Яловичина на кістці – 0,5 кг
- Вода – 2 л
- Цибуля ріпчаста – 5 гр.
- Морква – 1 шт.
- Гриби солоні – 20 гр.
- Масло рослинне – 50 мл
- Лимон – 0,5 шт.
- Масло вершкове – 50 гр.
- Цукор-пісок – 10 гр.
- Корінь селери – 60 гр.
- Томатна паста – 50 гр.
- Маслини – за смаком
- Оливки – за смаком
- Черемша – за смаком
- Каперси – за смаком
- Лавровий лист – за смаком
- Чебрець свіжий – за смаком
- Сіль – за смаком
- Перець запашний – за смаком
Процес приготування:
Рецепт солянки на яловичому бульйоні гранично простий! Закип’ятити воду, опустити в неї яловичу кістка. Додати м’ясо, порізане кубиками. На плиті підпекти моркву і цибулю, додати в бульйон і посолити.
Черемшу нарізати, викласти в сотейник, влити рослинне масло. Залити водою і тушкувати 20 хв. Додати в бульйон частина кореня селери, горошини запашного перцю і лавровий лист.
Обсмажити порізану цибулю в суміші вершкового і рослинного масла. Додати порізаний на кубики селера, цукровий пісок, томатну пасту і черемшу. Тушкувати на середньому вогні 40 хв., періодично помішуючи.
Витягнути з бульйону кістка, морква і цибуля. Додати масу з черемшею, маслини, каперси, оливки і нарізані солоні гриби. Довести до кипіння на середньому вогні.
Розлити солянку по порційних тарілках, покласти часточку лимона, гілочку чебрецю.
Приємного апетиту!
Солянка Солянка без капусти Солянка без огірків Солянка з каперсами Солянка з маслинами солянка М'ясна збірна без картоплі Солянка по-грузинськи