Рекомендуємо приготувати ситний суп-солянку на яловичому окороке. Ця солянка відрізняється від всіх інших додаванням невеликої кількості грибів, які підсилюють смак інших продуктів. Суп смачний як в перший день, так і після того, як постоїть у холодильнику цілу добу.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Яловичий окіст – 320 гр.
  • Яловичина на кістці – 0,5 кг
  • Вода – 2 л
  • Цибуля ріпчаста – 5 гр.
  • Морква – 1 шт.
  • Гриби солоні – 20 гр.
  • Масло рослинне – 50 мл
  • Лимон – 0,5 шт.
  • Масло вершкове – 50 гр.
  • Цукор-пісок – 10 гр.
  • Корінь селери – 60 гр.
  • Томатна паста – 50 гр.
  • Маслини – за смаком
  • Оливки – за смаком
  • Черемша – за смаком
  • Каперси – за смаком
  • Лавровий лист – за смаком
  • Чебрець свіжий – за смаком
  • Сіль – за смаком
  • Перець запашний – за смаком

Процес приготування:

Рецепт солянки на яловичому бульйоні гранично простий! Закип’ятити воду, опустити в неї яловичу кістка. Додати м’ясо, порізане кубиками. На плиті підпекти моркву і цибулю, додати в бульйон і посолити.

Черемшу нарізати, викласти в сотейник, влити рослинне масло. Залити водою і тушкувати 20 хв. Додати в бульйон частина кореня селери, горошини запашного перцю і лавровий лист.

Обсмажити порізану цибулю в суміші вершкового і рослинного масла. Додати порізаний на кубики селера, цукровий пісок, томатну пасту і черемшу. Тушкувати на середньому вогні 40 хв., періодично помішуючи.

Витягнути з бульйону кістка, морква і цибуля. Додати масу з черемшею, маслини, каперси, оливки і нарізані солоні гриби. Довести до кипіння на середньому вогні.

Розлити солянку по порційних тарілках, покласти часточку лимона, гілочку чебрецю.

Приємного апетиту!

Солянка Солянка без капусти Солянка без огірків Солянка з каперсами Солянка з маслинами солянка М'ясна збірна без картоплі Солянка по-грузинськи