Солянка – прекрасна закуска з доступних продуктів, яку подають на стіл, як самостійне блюдо, так і з будь-якими гарнірами і м’ясними стравами. Я пропоную простий рецепт солянки на зиму без стерилізації. Закуска виходить смачною і підійде навіть на святковий стіл.


Інгредієнти: на 5 арк.

  • Капуста білоголова 3 кг
  • Морква – 2 кг
  • Цибуля ріпчаста – 2 кг
  • Помідори свіжі – 2 кг
  • Масло рослинне – 0.5 л.
  • Оцет столовий 9% – 1 ст. л.
  • Сіль – 2 ст. л.
  • Цукор-пісок – 1 ст. л.
  • Перець чорний горошок – 1 ч. л.
  • Лавровий лист – 3 шт.

Процес приготування:

Готувати солянку на зиму без стерилізації легко! Першим ділом стерилізуйте банки, в яких будете влаштовувати солянку.

Білокачанну капусту добре промийте, просушіть і дрібно наріжте.

Моркву помийте, очистіть від шкірки і натріть за допомогою великої терки. Перекладіть в глибоку миску.

Ріпчасту цибулю очистіть від лушпиння, наріжте півкільцями і перекладіть в миску.

добре вимийте Помідори. Закип’ятіть каструлю з водою. Зніміть з вогню, помідори викладіть в каструлю. Акуратно перекладіть помідори на обробну дошку з допомогою шумівки, зніміть шкірку.

Очищені помідори дрібно наріжте і перекладіть в тарілку.

В глибоку каструлю з товстим дном викладіть всі підготовлені овочі, додайте сіль та цукровий пісок. Перемішайте, влийте рослинне масло. Каструлю поставте на вогонь, доведіть до кипіння. Тушкуйте солянку протягом двох годин, періодично помішуючи. Додайте лавровий лист і перець горошком. Влийте оцет і все добре перемішайте. Зніміть з вогню.

Гарячу солянку акуратно розкладіть по стерилізованим банкам. Закрутіть чистими сухими кришками. Переверніть догори дном. Накрийте ковдрою і дайте повністю охолонути протягом доби.

Взимку розкрийте баночку закуски і подавайте до столу.

Приємного апетиту!

Салат з помідорів, капусти і моркви на зиму Солянка Солянка з капусти