Солянка не з проста є улюбленою стравою у багатьох сім’ях. Ситне наваристое перше блюдо – відмінний початок для будь-якого обіду, насыщающее і підігріває апетит. Солянка по-селянськи з картоплею готується досить швидко і просто з доступних інгредієнтів.


Інгредієнти: на 3 л.

  • М’ясо (різного виду) – 500 гр.
  • Картопля – 200 гр.
  • Вода – 2,5 л
  • Огірки солоні – 200 гр.
  • Томатна паста – 50 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 головка
  • Морква – 1 шт.
  • Масло рослинне – 2 ст. л.
  • Лавровий лист – 3 шт.
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком

Процес приготування:

Готувати солянку по-селянськи з картоплею легко! Картоплю очистити, нарізати невеликими кубиками.

Цибулю очистити і дрібно нарізати.

Моркву очистити і натерти на крупній тертці.

Воду вилити в каструлю, поставити на вогонь, довести до кипіння на середньому вогні. Всипати картоплю, варити близько 15 хвилин.

Солоні огірки нарізати середніми кубиками.

Сосиски (в нашому випадку) нарізати на кружечки.

Шинку дрібно порізати.

Розігріти сковороду, влити в неї рослинне масло. Всипати в неї цибулю, смажити до прозорості, потім додати до нього моркву і різні види м’яса, тушкувати 5 хвилин. Після цього додати в сковороду томатну пасту, один черпак киплячої води, солоні огірки. Все акуратно перемішати і тушкувати 10 хвилин на невеликому вогні.

Коли звариться картопля, додаємо до неї підготовлену зажарку, перемішати. Додати в суп лаврове листя, посолити і поперчити все при необхідності. Варити суп 10 хвилин. потім вимкнути вогонь і дати солянці настоятися близько 15 хвилин.

Готову солянку по-селянськи з картоплею розлити в порційні тарілки. Подавати цей ароматний суп зі сметаною. Приємного апетиту!

Солянка Солянка без капусти Солянка з картоплею Солянка збірна м'ясна класична