Хочу поділитися рецептом капустяної солянки без грибів на зиму. Для приготування зимової закуски використовуються прості і недорогі інгредієнти. Солянка при цьому виходить апетитною і прекрасно вас виручить, коли немає вільного часу на готування.


Інгредієнти: на 2 л.

  • Капуста білокачанна – 2 кг
  • Морква – 500 гр.
  • Помідори свіжі – 1 кг
  • Масло рослинне – 120 мл
  • Оцтова есенція – 1 ст. л.
  • Сіль – 1,5 ст. л.

Процес приготування:

Готувати солянку без грибів на зиму легко! Морква вимити під проточною водою і очистіть від шкірки за допомогою овочечистки. Очищену моркву натріть на крупній тертці. Візьміть каструлю з товстим дном і налийте необхідну кількість рослинного масла. Викладіть натерту моркву.

білокачанну капусту Нашаткуйте не надто дрібно, але і дрібно.

Нашатковану білокачанну капусту викладіть в каструлю, накрийте кришкою. Поставте на повільний вогонь і тушкуйте приблизно 35-40 хвилин.

За цей час овочі добре зменшаться в обсязі.

Помідори ретельно вимийте, обсушіть і наріжте часточками, видаливши плодоніжку. Надішліть їх в каструлю до інших овочів, посоліть за смаком і тушкуйте ще 25-30 хвилин.

Влийте столовий оцет, перемішайте і готуйте приблизно ще 10 хвилин. Поки солянка готується, ретельно помийте банки, а потім стерилізуйте їх в мікрохвильовій печі, духовці або на водяній бані, кришки обдайте окропом або закип’ятіть в каструлі. Найзручніше брати для закаток банки з закручуються кришками.

Гарячу капустяну солянку розкладіть по стерильним банкам і закрутіть стерильними кришками. Банки переверніть догори дном, закутати теплою ковдрою і залиште в такому положенні до повного охолодження приблизно на добу. Охолоджені банки з солянкою приберіть в прохолодне місце для зберігання.

Приємного апетиту!

Салат з помідорів, капусти і моркви на зиму Солянка Солянка з капусти