Солянку зазвичай готують на плиті. Але в даному рецепті вам пропонується залишити її в горщику в духовці. Спробуйте, і ви відразу відчуєте різницю. Готуємо солянку в горщиках з різних видів м’яса, додамо ковбасу та копченості, залишки яких завжди можете знайти в своєму холодильнику і які вже ніхто не їсть. Готуємо у вигляді супу і, звичайно, з солоними огірочками.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Курка – 350 гр.
  • Індичка – 350 гр.
  • Капуста білоголова 0.25 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 головка
  • Морква – 1 шт.
  • Огірки солоні – 3 шт.
  • огірковий Розсіл – 1 склянка
  • Бекон сирокопчений – 5 скибочок
  • Копчена ковбаса – 150 гр.
  • Сосиски – 4 шт.
  • Томатна паста – 2 ст. л.
  • Гірчиця французька – 1 ст. л.
  • Приправа грибна – 2 ст. л.
  • Перець чорний горошок – 10 шт.
  • Лавровий лист – 3 шт.
  • Часник – 3 зуб.
  • Сметана – за смаком
  • Лимон – за смаком
  • Маслини – за смаком

Процес приготування:

Як приготувати солянку в горщиках? Закип’ятіть в каструлі 2 л води і зваріть в ній до готовності шматочки м’яса птиці (візьміть гомілки або стегна) з додаванням солі, кореня селери і моркви. До кінця варіння налийте в бульйон огірковий розсіл в пропорції 1:5, тобто 1 склянку розсолу на 2 літри бульйону.

Попередньо на 15 хвилин замочіть у воді чисті горщики, щоб їх стінки ввібрали рідина. Відварене м’ясо розділіть на невеликі шматочки і додайте його в горщиках (кількість горщиків залежить від їх обсягу).

Почистіть цибулю і наріжте її на кубики. Смужки сирокопченого бекону поріжте тонкими брусочками. Цибулю і бекон разом посмажте на сковорідці протягом 5 хвилин.

Потім наріжте на гуртки сосиски, перекладіть їх у сковорідку до цибулі і бекону і посмажте ще кілька хвилин. Цю засмажку перекладіть в горщики до м’яса.

Очищену моркву наріжте тонкою соломкою. На такі ж шматочки поріжте солоні огірки і копчену ковбасу. Обсмажте з 1 ст. л. рослинного масла спочатку моркву, потім покладіть до неї нарізані огірки і ковбасу, додайте томатну пасту і подрібнений часникодавку часник. Все перемішайте і тушкуйте на середньому вогні кілька хвилин.

За цей час нашаткуйте свіжу капусту, посипте її нарізаним зеленим кропом і грибною приправою (можна замість приправи подрібнити сухі гриби) і рукою трохи її перетріть. Викладіть капусту в горщики поверх шару засмажки.

На капусту покладіть обсмажені з морквою огірки і ковбасу. Бульйон процідіть через ситечко і залийте ним вміст горщиків. Духовку розігрійте до 150°С і поставте в неї горщики з солянкою, прикривши їх кришечками. Коли бульйон в горщиках закипить, збільште температуру духовки до 210°С і потім солянку по-селянськи протягом 50 хвилин. За 15 хвилин до закінчення готування додайте в солянку лимонний сік за смаком.

Лимон очистіть від шкірки і наріжте на тонкі кружечки. На гуртки поріжте і маслини.

Приготовану солянку розлийте в тарілки. У кожну тарілку покладіть сметану, свіжу зелень, гурток лимона і нарізані маслини і можете подавати до столу.

Їжте на здоров’я!

Класична солянка з ковбасою без картоплі Солянка з капусти з м'ясом Солянка з капусти з томатною пастою Солянка з ковбасою і лимоном Солянка з ковбасою і сосисками Солянка з копченостями Солянка з копченою ковбасою солянка М'ясна збірна без картоплі