Солянка – ситне перша страва, основу якого складають різні копченості та соління. Існує безліч варіантів її приготування, відмінних за складом продуктів, способом готування і подачі. За цим рецептом солянка буде зварена в казані.
Інгредієнти: на 5 порц.
- Яловичина – 300 гр.
- Копчені реберця – 150 гр.
- Куряче філе – 150 гр.
- Огірки солоні – 3 – 4 шт.
- Цибуля ріпчаста – 2 – 3 головки
- огірковий Розсіл – 1 склянка
- Гриби солоні – 200 гр.
- Помідори консервовані – 500 гр.
- Маслини – 100 гр.
- Зелень – 1 пучок
- Масло оливкова – 50 мл
- Сіль – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
- Лимон – 0.5 шт.
- Сметана – для прикраси
Процес приготування:
Рецепт приготування солянки в казані смачний! Яловиче і куряче м’ясо помийте і наріжте невеликими шматочками. Відокремте м’ясо від ребер і наріжте його соломкою.
Солоні огірки наріжте соломкою, гриби – тонкими скибочками. З лука зніміть піну і наріжте півкільцями. Томати у власному соку подрібніть в блендері.
Поставте казан на вогонь, розігрійте в ній масло і викладіть половину яловичини, злегка обсмажте його.
Через кілька хвилин додайте в казан куряче м’ясо і продовжуйте смажити.
Покладіть до м’яса цибулю і смажте всі вміст до прозорості лука.
Викладіть в казан томатну масу, перемішайте і тушкуйте кілька хвилин.
Наступним кроком додайте решту яловичини, огірки, гриби і розсіл, перемішайте. Влийте гарячу воду.
Покладіть в суп м’ясо копчених реберець і варіть солянку 30 хвилин.
За 5-7 хвилин до готовності додайте в суп рубану зелень, нарізані маслини, сіль і спеції за смаком.
Готову солянку подавайте зі сметаною і часточками лимона.
Приємного апетиту!
Грибний суп Солянка без капусти Солянка з грибами Солянка з маслинами Солянка з яловичиною Солянка на курячому бульйоні