Маючи в розпорядженні скороварку можна заощадити час на приготуванні страв, крім того вони виходять більш насиченими і наваристими. Збірну солянку можна приготувати в скороварці, і вона, безсумнівно, припаде до смаку вам і вашим близьким.
Інгредієнти: на 4 порції.
- Копчена ковбаса – 200 гр.
- Бекон – 200 гр.
- Сосиски – 300 гр.
- Шинка – 150 гр.
- Лимон – 0.5 шт.
- Цибуля ріпчаста – 2 шт.
- Морква – 1 шт.
- Картопля – 2 – 3 шт.
- Оливки без кісточок – 100 гр.
- Огірки солоні – 2 – 3 шт.
- Гриби солоні – 100 гр.
- Томатна паста – 2 ст. л.
- Сіль – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
- Олія соняшникова – 2 ст. л.
- Перець запашний – 3 шт.
- Лавровий лист – 1 – 2 шт.
- Сметана – за смаком
Процес приготування:
Як почати готувати солянку в скороварці? Наріжте м’ясні продукти невеликими кубиками. Влийте в чашу скороварки невелику кількість соняшникової олії. На програмі «Смаження» або «Випічка» обсмажте м’ясо, потім додайте до нього нарізану цибулю.
Моркву натріть на тертці, покладіть її в скороварку, туди ж відправте солоні огірки, гриби, томатну пасту, перемішайте і смажте кілька хвилин.
Очистіть картоплю, наріжте невеликими шматочками і покладіть в скороварку.
Залийте вміст водою, додайте спеції за смаком, перемішайте і спробуйте на сіль бульйон, посоліть при необхідності. Закрийте кришку скороварки, встановіть режим «Варка», поставте таймер на 40 хвилин.
Поки солянка готується, оливки наріжте і лимон. Коли суп буде готовий, додайте оливки і часточки лимона, за бажанням можна подавати зі сметаною.
Приємного апетиту!
Солянка Солянка без капусти Солянка з грибами Солянка з картоплею Солянка з копченою ковбасою Солянка з томатною пастою Солянка збірна м'ясна класична