Соковита грибна заготівля – в міру солона і з невеликою остринкой. Відмінній спосіб зберегти гриби на зиму швидко і при тому змішати їх з овочами в одному дуже ароматне і ситному блюді.
Інгредієнти: на 4 порції.
- Капуста білокачанна – 700 гр.
- Білі гриби – 350 гр.
- Морква – 200 гр.
- Цибуля ріпчаста – 2 головки
- Томатна паста – 2 ст. л.
- Масло рослинне – 50 гр.
- Оцет столовий 9% – 1,5 ст. л.
- Перець чорний горошок – 5 шт.
- Лавровий лист – 2 шт.
Процес приготування:
Як почати готувати солянку з білими грибами на зиму? Гриби очистіть і добре промийте. Наріжте їх невеликими шматками і відварити у воді три рази зливаючи воду і кип’ятіть 15 хвилин на середньому вогні. Процідіть їх за допомогою друшляка.
Очищені цибулю і моркву сполосніть. Цибулю подрібнити, моркву потріть на тертці. Покладіть їх у каструлю з прогрітим маслом і обсмажте на програмі «Смаження» 2 хвилини.
Додайте в каструлю гриби і обсмажте 5 хвилин. Додайте дрібно нашатковану капусту, встановіть програму «Випічка» і доводите до готовності 20 хвилин.
Покладіть в чашку з овочами томатну пасту і лавровий лист, змініть програму на «Гасіння» і продовжуйте готувати 30 хвилин у закритому мультиварці.
Розподіліть солянку по банкам до верху, закупорьте, переверніть тару догори дном і укутайте. Так заготовка повинна повільно остигати добу.
Приємного апетиту!
Грибний суп Класична солянка Солянка Солянка без м'яса Солянка без оливок, маслин Солянка в мультиварці Як готувати білі гриби - рецепти