Солянка з капусти з опеньками – прекрасне обідня страва. Солянка виходить дуже ситним і ароматною, завдяки грибам у складі страви. Подавати її можна як самостійно, так і з картоплею.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Капуста білокачанна – 0,5 кг
  • Опеньки свіжі – 0,6 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 головка
  • Морква – 1 шт.
  • Масло рослинне – 3 ст. л.
  • Сіль – за смаком

Процес приготування:

Рецепт солянки з опеньками, капусту дуже дрібно і тонко нашаткуйте за допомогою гострого ножа. Качан не нарізайте, тільки листя – солянка повинна вийти соковитою і м’якою.

Вкладіть капусту в каструлю або казан і гарненько пам’ятайте руками до виділення соку. Додайте капусту один літр очищеної води, а також олію. На слабкому вогні тушкуйте капусту близько п’яти хвилин, злегка посоливши її.

Цибулю і моркву очистіть і дрібно наріжте. Моркву можна подрібнити за допомогою терки. Всі разом обсмажте на середньому вогні в сковороді з маслом, приблизно п’ять-шість хвилин буде достатньо.

Цибулю з морквою, додайте в каструлю з капустою і добре перемішайте.

Гриби переберіть, очистіть і добре промийте. Великі наріжте, а дрібні залиште як є. Обсмажте в сковороді з маслом на помірному вогні без кришки. Опеньки повинні стати апетитного золотистого кольору.

Обсмажені гриби покладіть в каструлю з овочами, перемішайте і додайте сіль. Тушкуйте протягом п’ятнадцяти хвилин при закритій кришці, після чого дайте страві постояти близько п’яти хвилин і подавайте до столу.

Грибний суп Грибний суп з опеньків Солянка без оливок, маслин Солянка без томатної пасти Солянка з капусти на сковороді Солянка зі свіжої капусти